FLUORIT

FLUORIT

Fluoritul, numit și fluorină, este un fluorid de calciu (CaF2), care cristalizează în sistem cubic.

Este cunoscut din Grecia Antică, iar în anul 1556 apare sub denumirea de „fluorospar” în lucrarea „De Re Metallica” a lui Georgius Agricola – părintele mineralogiei, unde se descrie utilizarea acestui mineral în metalurgie. 

Numită uneori „piatra geniilor”, fluorina are patru culori principale care apar însă într-o varietate de nuanțe: incolor, purpuriu, albastru, verde, galben, alb, roșu, roz, maro, uneori negru sau multicolor.

Are urme fluorescente în nuanțe de albastru sau violet. Este întâlnită adeseori în forma de octaedru, forma geometrică asociată cu Anahata chakra (centrul subtil al inimii). 

Este un cristal eficient pentru a intra în stare profundă de meditație, datorită frecvenței sale înalte de vibrație. 

Încă din antichitate a fost folosită de către greci și romani ca piatra care fortifică inima, calmează emoțiile, îndepartează temerile și întărește puterea de concentrare.

Este un cristal al stabilității, ordinii și discernământului, ajută la înțelegerea și menținerea idealurilor, prin depășirea propriilor defecte. Scade implicarea emoțională, obsesiile, sentimentul de singurătate, blocajele psihice.

Ne ajută să renunțăm la obiceiurile proaste. Este o piatră protectoare și utilă in contracararea radiațiilor electromagnetice nocive. Este ideală pentru eliminarea oricărei forme de dezorganizare.

Un punct forte al cristalului este acela că pune mentalul uman în legatura cu mentalul macrocosmic, ajutându-ne  astfel să devenim mai înțelepti.

Protejezează ADN-ul ființei umane și este bună pentru menținerea sănătății celulare. Ameliorează simptomenele răcelii, gripei sau sinuzitei.

În cristaloterapie se utilizează și  pentru reactivarea libidoului sexual.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.