CYANIT

CYANIT

CYANIT (DISTEN) – Al2[OISiO4] este un cristal superb și de o înaltă vibrație, întâlnit în mai multe culori: albastru – alb, roz, verde, galben, gri, negru, sub abspect striat, lamelat, transparent, opac sau “perlat”.

Este excelent pentru armonie și meditație. Transmite puternic și amplificat energiile de înaltă frecvență, stimulând abilitățile psihice și intuiția. 

Datorită capacității sale de a armoniza în plan cauzal, cyanit-ul favorizează manifestarea energiei spirituale în gândire.

Pune în contact cu ghizii spirituali și induce compasiune. Ancorează vibrațiile imateriale, conferă integritate spirituală si maturitate.

Ajută la amintirea viselor, în special a celor cu efecte tămăduitoare.

Este un cristal recomandat și pentru muribunzi, asistând trecerea ființei printre planurile mai înalte și detașarea cu compasiune de corpul fizic. Cu ajutorul cyanit-ului, se ajunge mai ușor la percepția corectă că suntem ființe spirituale aflate aici, în această mică viață, într-o experiență în trup.

Cyanitul aliniază rapid și eficient toate chakrele (vortexurile energetice ale omului).

În plan psihologic, încurajează afirmarea adevarului și găsirea drumului printre temeri și blocaje. Purtat la gât, favorizează exprimarea personală și comunicarea (cu sinele întrupat și cu Sinele Înalt, cu ceilalți și cu ghizii din planurile subtile).

În plan spiritual, ajută la detașarea de karma implacabilă (ideea de “soartă oarbă”, predestinare), punând în mișcare procesul de eliberare și echilibrare ale trecutului.

Facilitează, de asemenea, ancorarea “corpului de lumină” în lumea fizică, ducând astfel la ascensiune.

În plan fizic, este recomandat în tratarea afecțiunilor musculare, ale febrei, sistemului urogenital, tiroidei și paratiroidei, glandelor suprarenale, gâtului și creierului.

Antialgic natural, diminuează presiunea sangvină și vindecă infecțiile. Elimină surplusul de greutate, susține cerebelul și reacțiile motrice ale corpului.

Echilibrează energiile yin și yang.

În afara caracteristicilor generice, cyanitul în culorile următoare are proprietăți suplimentare:

Cyanitul albastru – fortifică vocea, tratează gâtul și laringele. Benefic pentru actori și oratori.

Cyanitul negru –  ancorează cele 6 corpuri mai dense (fizic, emoțional, mental, astral, atmic, budhic), aliniind chakrele. Util în timpul sau după meditație.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.