Radiestezie

Radiestezia (denumită modern inforenergetică) este o disciplină importantă într-un parcurs de creștere personală și constientizare de sine.

Poate fi abordată atât de sine-stătătoare (sunt școli specifice și la noi în țară, așa cum veți vedea mai jos în descriere) cât și ca accelerator pentru practicanți ai sistemelor de echilibrare energetică, dar și celor pregătiți să afle mai multe despre sine, despre univers, despre structurile și entitățile ce coexistă în planurile universului.

Noi nu livrăm formare profesională. În cursurile noastre urmărim dezvoltarea de abilități pentru măsurarea radiestezică și stabilirea unor conexiuni respectiv modalități în care radiestezia vine ca un plus în practica altor sisteme, nu ca terapie în sine.

Ți-am pregătit în continuare o parte din povestea radiesteziei. 

Contextul de ansamblu

În plan mai înalt, numit Mintea Divină sau Banca de Date a lui Dumnezeu, sau Supraconștiință toate evenimentele există în același punct, dincolo de timp și spațiu. În acest “server central” se poate învăța să ne conectăm și să accesăm informație, iar inforenergetica transferă în mărime măsurabilă informația, folosind concepte și tehnici specifice de lucru.

Totul este energie și informație, iar radiestezia asta are ca obiect de studiu. Energia și Informația. Sau… InforEnergia.

Înainte de era tehnologizării oamenii aveau o mult mai bună conexiune cu natura, cu Creatorul și cu viața. Actualmente, dezvoltarea mentală, benefică desigur, a generat și mult zgomot informațional căruia devine uneori greu să-i facem față. 

Suntem pe cale să ne scurt-circuităm. 

S-a produs o extragere din conexiunea cu Planeta-Mamă și cu universul din care suntem parte. Ne-am închis inima, nu suntem în contact cu corpul nostru și ne-am îndepărtat de Esența noastră. Ne este greu să ajundem la cauze, fiind prea prinși în a repara efectele. Am pierdut viziunea holistică și asupra noastră și a Întregului.

Evoluția ei în timp

Practica radiestezică nu este deloc nouă. Cele mai vechi probe materiale despre existenţa şi aplicarea radiesteziei provin din jurul anului 3000 î.e.n. din regiunea Chinei, unde au fost găsite pietre sculptate ce reprezentau diferite persoane făcând investigaţii radiestezice cu beţişoare. Din acestea reiese faptul că aceste persoane făceau parte din familii imperiale, nobiliare. 

În toate ţările lumii există însă legende despre oameni cu astfel de calităţi radiestezice.

În România au fost găsite prin procedee radiestezice aproximativ 50% din zăcămintele de petrol şi aur (între anii 1935 –1940), de către ing. Simu Simeon, care s-a ocupat cu poziţionarea şi determinarea zăcămintelor de petrol din Valea Prahovei, etc. El este considerat părintele radiesteziei din România. 

În 1940 a publicat primul manual de radiestezie în care specifică metode de investigaţii, diferiţi parametri ai unor  zăcămin-te găsite şi descrie modul de lucru cu indicatorul  format din două nuiele legate la un capăt, care-i poartă numele.

Mai înainte de 70.000 ani, oamenii întrebuinţau vizionarea. Închideau ochii şi “vedeau”: figuri, fiinţe, ce se întâmplă cu “ţinta”. Intrau în legătură cu “ţinta”, ştiau ce simte “ţinta”, citeau “ţinta”, în prezent dar şi în trecut şi în viitor. 

Această practică este așa numita “citire în Duh” pe care au avut-o prooroci crești și care s-a perpetuat prin practica șamanică.

Între 40.000 şi 70.000 ani în urmă biodetecţia se realiza fără indicatoare, pe extrasensibilităţi personale, utilizându-se direcţia ” lungul nasului”. Când erau pe direcţie, simţeau o stare tensională de decodificare.

Primele indicatoare sub formă de baston, băţ, toiag, confecţionate din lemn foarte uscat şi uşor au apărut acum 40.000 ani. Se ţineau în mână, de mijloc, pe orizontală. Lemnul, pe codificare, se rotea şi vibra. Acestea se interpretau.

Cu 25.000 ani îHr. indicatoarele radiestezice materiale au început să se diversifice şi au apărut indicatoare din lemn, inclusiv cele în “V”.  Ulterior materialele s-au diversificat: oase de peşti şi păsări, lemne diferite, cele metalice.

Animalele şi plantele încă mai realizează biodetecţia prin intermediul stringurilor care le determină “citirea ţintelor”. Oamenii au pierdut această calitate.

Actualmente

Relativ recent, radiestezia s-a bucurat de mai mult interes și a fost studiată ca și știință de frontieră. Au fost adaptate la nivel mondial noi instrumente de măsură, noi parametri, noi metode și tehnici de măsurare.

În România, inforenergetica (având ca precursor radiestezia) a primit atenție și a fost dezvoltată după 1988 prin cercetările inițiate și apoi coordonate de către dl. Cmdr. Claudian Dumitriu prin echipe de lucru, prin intermediul unor entități juridice (Societatea Română de Radiestiezie, Societatea de Inforenergetică și o fundație) care oferă pregătire specifică – tehnică, spirituală, terapeutică. 

Din 2013 este disponibilă și formarea profesională în meseria de inforenergetician radiestezist (grupa ocupațională practicieni de medicină complementară/alternativă).

În ultimele două decenii, interesul românilor pentru reducerea stresului, cultivarea armoniei și stimularea imunității a făcut ca practicile energetice reiki, neo-reiki, neo-șamanice, thetahealing, yoga, vindecare reconectivă, respirație conștientă ș.a. să aibă din ce în ce mai mulți practicieni. 

Aceste sisteme conțin tehnici specifice fiecăruia dintre ele, dar unele au o filozofie comună și în unele cazuri, nu puține, tehnicile se îmbină și se potențează reciproc și cunoașterea se extinde. 

În acest context, sunt practicieni și mentori care aduc laolaltă, câteodată într-un sistem propriu de învățare și practică, mai multe dintre aceste tehnici/sisteme, alături de care uneori este alăturată și radiestezia, în segmentul său ce ține de conectare și măsurare, alături de practicile terapeutice deja integrate.

Acesta este specificul în care și noi abordăm radiestezia. Ca instrument de evaluare a propriei creșteri pentru practicanții aflați într-un parcurs personal de creștere și autocunoaștere.