GRANAT

GRANAT

Granatul este supranumit „Piatra valorii”.

Cea mai des întâlnită culoare a lui este roșu închis, dar poate fi și verde-gălbui, galben  sau chiar negru. Regăsiți mai jos o listă a varietăților de granat și proprietățile specifice lor.

Preponderent, granatul – purifică sângele și fortifică sistemul imunitar, ajutând la prevenirea bolilor ficatului, rinichilor și splinei.

Este recomandat celor cu pierderi de memorie, cu probleme de tensiune și poate fi folosit cu încredere pentru tratarea artritei, reumatismului și creșterea potenței sexuale.

Confera seninatăte sau pasiune.  Inspiră iubire și devoțiune.  Amplifică voința și ne mărește optimismul. Este util in stări depresive, letargice și pentru eliminarea angoaselor. Amplifică conștiința de sine, fiind supranumită și „piatra valorii”.

Pentru cei preocupați de spiritualitate, granatul stimulează trezirea energiei Kundalini într-un mod controlat și ajută la procesul de amintire a vieților trecute.

Granatul este cunoscut de mii de ani și a fost mult timp folosit ca piatră a războinicilor. Soldați din întrega lume au purtat aceasta piatră ca un talisman de protecție împotriva rănirilor și a morții. Chiar și Noe a folosit un felinar din Granat pentru a orienta în siguranță Arca prin întunericul nopții.

Încă din epocile antice egiptene, grecești și romane, bijuteriile din granat au fost foarte apreciate și considerate talismane populare de protecție.

Varietăți ale granatului

Almandin – sau Granatul fero-aluminos (Fe3Al2(SiO4)3), acesta se mai numește și Granat prețios, are culoare roșu, roșu-brun, brun sau aproape negru, transparent sau translucid, prezintă fețe în formă de de trapezoedru cubic și dodecaedru romboidal.

Pirop – sau Granatul magnezi-aluminos (Mg3Al2(SiO4)3), are culoare roșu sângeriu până la roșu-negru, cristalizează sub formă cubică, câteodată este perfect transparent, de obicei se găsește sub forma unor granule izolate rotunjite de mărimea unei cireșe.

Rodolit – este o combinație de Pirop și Almandin în proporție de 2:1.

Spessartin – sau Granatul mangano-aluminos (Mn3Al2(SiO4)3), are culoare galben-brun sau roșu-brun cu nuanțe de violet, transparent, cristalizează numai cu fețe de trapezoedru cubic.

Grossular – sau Granatul calci-aluminos (Ca3Al2(SiO4)3), cel mai frecvent de culoare brună sau roșu-sângeriu, uneori verde, galben-auriu, rareori incolor, prezintă fețe cu forma de tetrahexaedru și trapezoedru cubic, simple sau combinate cu fețe de dodecaedru romboidal și de hexaoctaedru.

Andradit – sau Granatul calci-feric (Ca3Fe2(SiO4)3), este cunoscut și ca Granat comun, are de obicei culoare brună sau neagră dar poate fi verde, galben-verzui sau verde cenușiu, translucid, are mai ales fețe de dodecaedru romboidal și trapezoedru cubic.

Uvarovit – sau Granatul calci-cromic (Ca3Cr2(SiO4)3), are culoare verde-smarald, prezintă cristale dodecaedrice.

Granatul verde – TSAVORIT – este una dintre cele mai frumoase varietăți și poate fi ușor asemănat cu smaraldul, fiind însă mai clar, mai strălucitor și mai durabil decât acesta. O altă varietate de granat verde – DEMANTOID – este foarte rară și evident mai scumpă decât orice alt granat, rămânând totuși mai puțin costisitoare decât smaraldul.

Proprietăți specifice granatelor

Almandin – pentru zodiile Berbec și Scorpion, este cel mai des folosit în bijuterii. Crește productivitatea, mărește capacitatea de concentrare. Se spune că, plasată pe cel de Al Treilea Ochi poate aduce informații din viețile anterioare. Curăță și energizează canalul central Sushumna, între chakra bazală și chakra coroană (1 și 7).

Pirop – pentru zodiile Berbec și Scorpion, aduce claritate în gândire, mărește discernământul și carisma personală. Crește productivitatea, vitalitatea și aduce stare de bucurie.

Rodolit – pentru zodiile Berbec și Scorpion, îmbunatateste sexualitatea, depășește frigiditatea, stimulează metabolismul, tratează inima, plămânii și probleme ale șoldurilor. Îmbunătățește comunicarea interumană.

Spessartin – pentru toate zodiile mai puțin pentru Rac, Leu și Pești, este considerat un foarte bun antidepresiv. Așezat lângă pat în timpul somnului elimină coșmarurile. Aduce productivitate și fericire mai ales persoanelor care lucrează acasă.

Grossular – pentru toate zodiile mai puțin pentru Pești, este indicat a fi purtat în perioade cu provocări solicitante. Calmează și ajută la găsirea celor mai bune soluții pentru problemele apărute.

Andradit – pentru toate zodiile mai puțin pentru Pești, stimulează creativitatea și atrage spre posesor tot ceea ce are nevoie pentru dezvoltarea personală. Curăță și extinde aura și realiniază câmpurile subtile ale organismului. Aduce deschiderea spre viziunile psihice.

Uvarovit, Tsavorit, Demantoid – pentru zodiile Taur, Rac, Balanță, Pești. Această piatră promovează individualitatea, leagă sufletul cu natura sa universală, stimulează chakra inimii și îmbunătățește relațiile spirituale. Aduce calm și liniște.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.