3 PETALE către CINE SUNT!

3 PETALE către CINE SUNT!

Astăzi vă voi povesti despre o floare unică, despre cunoaşterea indienilor nativ-americani şi despre… conştiinţa Sinelui şi implicaţiile ei în leadership. Nu vă miraţi, vă rog! Sper să vă conving repede că sunt toate „din acelaşi film”.

Nu ştiu alţi cum sunt , însă eu când pornesc a citi ceva pasionant, trăirea mă prinde şi încep să văd dincolo de frază. Tocmai o astfel de experienţă am ales să împartăşesc cu voi. Cum bine ştiţi, sunt fascinată de natura umană, cred în măreţia scopului fiecărui suflet şi cer răspunsuri la întrebări ce vin în valuri. Ştiu deja că de n-ar fi existat întâi răspunsul n-ar fi venit întrebarea, am învăţat să nu insist, să nu mă agit ci doar să păstrez o stare de încredere, să cer ghidare şi să rămân atentă pentru a primi răspunsul.

Întotdeauna funcţionează!

Deschid o carte considerata de referinţă în a le leadershipului: „Leadership – Puterea Inteligenţei emoţionale”, a reputatului autor Daniel Goleman. Toate informaţiile sunt logice, argumentate şi structurate clar şi inginereşte, ca pentru mine special. Este deja demonstrat şi acceptat că nu doar nivelul IQ determină performanţa şi că în mediile în care se cere acţiune interumană (relaţionare, comunicare), performanţa este mai curând dependentă de un alt factor, anume Inteligenţa Emoţională (IE).

Dacă IQ ne dă informaţii legate de mental, IE ne indică capacitatea de a administra stări, sentimente, trăiri. Mai pe scurt, atribute ale inimii.

Nu voi detalia cartea aici, însă vă recomand să o parcurgeţi toţi aceia care vă doriţi relaţii mai bune, o comunicare mai eficientă şi mai ales aceia care doriţi să creaţi echipe de lucru eficiente, care să urmeze scopuri menite să-i dezvolte ca oameni în primul rând.

În spiritualitate se ştie că evoluţia ca OM include unirea celor 3 mari centri de forţă (mental, emotional si sexual/instinctual) într-unul singur – al INIMII, ca centru al Fiinţei. În acel moment se naşte Conştiinţa de Sine.

Din acest punct, acţiunile devin conştiente, comunicarea de la suflet la suflet se deschide nu doar la nivel interuman dar şi cu celelalte fiinţe ale Mamei Pământ (vieţuitoare, minerale, elemente), în Legea universală a Iubirii.

Transmutarea energiei din starea sa primară (fie ea mentală sau instinctual/sexuală) în trăire, la nivelul inimii. Simplu spus, însă un picuţ mai greu de înţeles tocmai pentru că nu am fost educaţi să ne recunoaştem trăirile, stările şi să le numim.

Deseori, la întrebări precum “Ce simţi?” sau “Unde simţi?” primesc priviri mirate sau indignate chiar şi răspunsuri gen.. “Nu m-am gândit la asta până acum”. De aceea, tot ce este logic şi tehnic ne pare mai clar şi mai simplu pentru că ne accesează gândirea, iar cu acest mod de lucru suntem mai familiari.

Să ne gândim…

Aţi văzut o floare înflorind? Cum se deschid una câte una sepalele, apoi una câte una petalele şi abia când sunt toate deschise se dezvăluie centrul, staminele şi pistilul, şi se arată măreţia florii? Despre asta este vorba!

Vedeţi mai jos o minunată floare, unica floare din lume ce are 3 petale (o trinitate de petale), pe numele ei Mariposa Lily. Plantă sălbatică originară din California, Munţii Sierra Nevada. Numită de practicienii în terapii florale “Madona dintre stânci”, datorită proprietăţilor sale terapeutice, încă din vremea popoarelor native americane a fost asociată cu dragostea necondiţionata. Este folosită cu succes în terapie pentru vindecarea rănilor de abandon şi a adicţiilor. Cu alte cuvinte, este un remediu ce vindecă răni ale sufletului şi sprijină dezvoltarea Conştiinţei de Sine.

Da. Această floare şi proprietăţile ei erau cunoscute şi folosite din vechime.

Însă acum, în era pe care o trăim, preponderent logică, în care am pierdut din abilitatea de a ne conecta la natură şi ceea ce din abundenţă ne oferă ea, pentru a înţelege, ne este mai uşor să urmărim paşi ştiinţifici.

Vă provoc aşadar, să deschidem împreună petalele Crinului Mariposa pentru a ajunge la frumoasa imagine a Conştiinţei de Sine!

Cu răbdare şi dragoste, fiecare dintre noi a deschis sau urmeaza să deschidă fiecare din aceste 3 petale. Fiecare din ele vine cu o promisiune şi o serie de caracteristici speciale pentru cei care “au înflorit”.

Prima petală (pasul 1) – AUTOCUNOAŞTEREA

Caracterizaţi de sinceritate, cei care au ajuns la autocunoaştere emoţională sunt demni de încredere. Au capacitatea de a vorbi deschis despre emoţiile lor şi îşi prezintă cu convingere viziunea.

Sunt în acord cu valorile după care se ghidează şi pot adesea să intuiască un curs ideal de acţiune, fiind capabili să vadă imaginea de ansamblu într-o situaţie complexă. Sunt racordaţi la semnalele lor interioare.

A 2-a petală (pasul 2) – AUTOEVALUAREA CORECTĂ

Caracteristica de bază  – se privesc/se evalueaza cu umor! Se cunosc bine din punct de vedere emoţional şi ştiu care le sunt limitele, punctele tari şi punctele slabe.

Au talent aparte în a identifica aspectele pe care trebuie să şi le perfecţioneze. Cu alte cuvinte, ştiu ce nu ştiu şi ştiu şi cum să facă să ştie.

Ei stimulează întotdeauna feedback-ul şi criticile constructive, ştiind deopotrivă când să ceară ajutor.

A 3-a petală (pasul 3) – ÎNCREDEREA ÎN SINE

Caracteristica de bază le este curajul. Pentru că se cunosc, îşi permit să jongleze cu punctele lor tari.

Îşi pot asuma proiecte dificile.

Atitudinea pe care o manifestă îi face să iasă în evidenţă într-un grup. De regulă, devin motoare ale proiectelor, ale echipelor, nu neapărat pentru că asta îşi doresc ci pentru că asta atrag.

Ţin să iterez aici un citat drag mie, al lui Arthur Ashe – „Secretul succesului este încrederea iar secretul încrederii este pregătirea”. Încredere înseamnă pregătire. Restul lucrurilor nu sunt în controlul nostru.

Fiecare din aceste petale are nevoie de îngrijire, de hrană, de atenţie şi dragoste. Toate merită, însă, pentru că dezvăluie acel miracol care te scoate din manipularea societatăţii, a familiei, a grupurilor de interese şi care poartă numele de Conştiinţă de Sine.

Întrebarea pentru final: Tu… AI AFLAT CINE EŞTI?

Dacă ţi-a plăcut perspectiva, împărtăşeşte acest articol cu prietenii tăi. Îti sunt recunoscătoare! Cineva, undeva, are exact acum nevoie să-şi afle măreţia. Ajută-mă să readucem claritate în ceaţă, culoare şi vibraţie pentru imagini de vis ale lumii, acum şi aici, Suflet Minunat!

Pentru curioșii căutători – puteţi accesa informaţii despre minunatul Mariposa Lily aici, aici, sau… aici.

Inspirație și bucurie să fie!