TURMALINĂ

TURMALINĂ

Turmalina  este un mineral semiprețios cu o structură chimică variabilă, un silicat complex de aluminiu și bor.

Culorile ei sunt variate, cea mai des întâlnita fiind neagră, dar și albastru, verde, roșu, roz până la brun.

Turmalina bicoloră și cea multicoloră poate fi verde la un capăt și roz la celălalt, iar unele pot avea o culoare la exterior și alta la interior.

Unele pietre își schimba culoarea în funcție de unghiul de unde sunt observate.

Este o piatră caldă, ușoară, cu luciu sticlos-opac. Piatra brută prezinta fibre paralele.

De știut – turmalina este casantă. Se va felia și se va sparge dacă este supusă unor șocuri mecanice.

Numele provine din Sri Lanka. Turamali = piatra care atrage cenușa.

În trecut, era considerată „piatra muzelor”, culorile pe care le avea considerându-se a da putere de inspirație, conferind totodata  purtătorului viziuni și creativitate nelimitate.

Alții o considerau o piatră extraterestră, ea fiind materializată pe Terra de către formele superioare de viață pentru a ajuta umanitatea în tranziția sa către Epoca de aur a omenirii.

Turmalina se găsește aproape în toata lumea- Africa, Afghanistan, Australia , Brazilia, Kenya, Madagascar, Mozambic, Nigeria, Paksitan, Siberia, SUA și Zimbabwe.

Este o piatră foarte des folosită pentru protecția împotriva energiilor negative. Se încarcă singură din punct de vedere electric și electromagnetic. Toate variantele de turmalină regenerează celulele și au proprietatea de a atrage și conține în ele energiile nocive, distructive. Sunt un “aspirator” care absoarbe energii joase și purifică mediul în care se află plasate.

Este excelentă de purtat în cazurile de oboseală cronică, epuizare, pentru refacerea și regenerarea corpului.

Ajută la formarea unui scut care are puterea să imunizeze persoana în fața efectelor vătămatoare ale influențelor fizice și psihice nefaste.

Este recomandat a fi plasată în apropierea aparaturii electronice, protejând de emisiile de radiații electromagnetice.

Marește vitalitatea organismului și diminuează durerile. Este indicată și în cazul bolilor de piele.

Turmalina poate fi purtată și în cazul suferințelor cronice ale gâtului și zonelor limitrofe, precum și în tratamentul calculilor renali și echilibrare hormonală.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului pot fi realizate deopotrivă folosind reiki.

Turmalina este printre cele mai puternice cristale folosite în curățările energetice!