SEPTARIA

SEPTARIA

Armonizează emoțiile și intelectul cu Conștiința Pură, fiind totodată unul din cele mai puternice cristale de „împământare”, de armonizare cu Mama Pământ.

Septaria este de asemenea cunoscuta ca Septerye și provine din latinescul „septem”.

Este o fosilă sedimentară, formată ca o colonie de micro-organisme similar cu coralul polyops.

Creează colonii în rocile cu bază noroioasă apoi se pietrifică, căpătând culoarea galbenă. Combinat cu argilit silicifiat, acesta ne oferă textura distinctivă de „piele de dragon”.

Se spune ca Septaria se formează din Saeptum care înseamnă o închidere sau un perete.

Este o combinație între calcit, calcedonie și aragonit.

Un excelent sprijin pentru autovindecare, grija pentru ceilalți și pentru Pământ, această piatră armonizează emoțiile și intelectul, intensifică abilitatea de a comunica în grupuri și este folositoare pentru vorbitul în public, oferindu-ți idei și ajutandu-te să le pui în practică.

Calcitul facilitează deschiderea către abilități psihice, canalizând experiențele extracorporale și curățând corpurile fizice. Curăță energia negativă din jur. Calmează mintea și limpezește judecata.

Calcedonia permite căi de acces spre transmisii telepatice și este folositoare pentru balansul energiei din corp, minte și spirit. Absoarbe energia negativă, disipând-o și prevenind transmisii viitoare.

Aragonitul este în acord cu Mama Pământ, transformând stresul geopatic și limpezind meridianele energetice chiar și de la distanță. Este o piatră de „împământare” și un vindecător de  încredere care reface balansul pentru o meditație, ridicând vibrațiile la un nivel spiritual înalt și aduce energia în corp stabilizând chakrele inferioare.

Septaria unește grupurile spirituale, iar vindecatorii o pot folosi pentru o mai buna cunoastere a bolii. Cristalul stimulează corpul pentru a-și canaliza propria putere vindecătoare.

Stimulează imunitatea și reglează procesele accelerate, vindecă oasele, ajută absorbția de calciu și reface elasticitatea discurilor vertebrale.

Încălzeste extremitățile, aducând energie prin corp. De asemenea ameliorează durerea, oprește zvâcnirile nocturne și spasmele mușchilor.

Această piatră reconfortantă pentru mână, poate fi purtată și ca pandantiv pentru conectarea cu Pământul, sau așezată pe zonele  afectate cu gândul de a reface starea de sănătate.

Este benefică pentru tulburări afective de sezon, vindecare holistică, toleranță, rezistență, autovindecare, metabolism, creștere, intestine, rinichi, boli de sânge și boli de piele.

Septaria oferă acceptare, răbdare, flexibilitate și generozitate, potolind furia, ostiliatea, depresia, isteria, gândurile negative, emoțiile turbulente, visele rele, demența, senilitatea sau stresul emoțional.

Este folositoare pentru procese judiciare, învingerea fricii de întuneric, eficientă pentru răni deschise fiind un acumulator mineral ce grăbește vindecarea țesuturilor (nu se aplică în niciun caz direct pe rană).

Septaria este o piatră de întărire, de „împământare”. Piatră protectoare ce aduce legătura cu Pământul și protecția corpului fizic, mental și emoțional.

Reglează elevarea spirituală, promovează calmarea și înțelegerea pe plan emoțional.

Intensifică sentimentele și buna- dispoziție și ajută fuzionarea și amplificarea energiei unei persoane.

Este de asemenea destul de folositoare în determinarea  căilor pe care poți progresa.

Septaria iubește să fie ținută în mâini, având o matrice energetică iubitoare, generoasă și sinceră.

Se spune că ar fi o piatră care vorbește, ce sporește comunicarea pe mai multe nivele.

Concrețiunile Septariei și Nodurile Septariene s-au format în timpul Cretacicului, cu aprox. 50-70 de milioane de ani în urmă. Nivelurile mărilor erau mult mai mari atunci.

În Golful Mexic se găsesc o mare parte din nodurile septariene, întinzându-se pe uscat până la sudul statului Utah. Se găsesc de asemenea și în Madagascar, unde condițiile mediului erau similare.

Erupțiile vulcanice periodice au omorât populația marină de dimensiune mică, iar aceasta s-a scufundat la fundul mărilor, începând să se descompună. Mineralele din scoici și cochilii au atras sedimentele de pe fundul mării, astfel formând în jurul cochiliilor noduri și mingi de noroi. când oceanul s-a retras, mingile de noroi s-au uscat  micșorandu-se și spărgându-se în frumoasele modele pe care le vedeți în interiorul nodurilor septariene.

Concrețiunile septariene sau nodurile septariene conțin cavități unghiulare sau spărturi ce sunt numite „septaria”. Cuvântul provine din latinescul „septum”- partiție/perete și se referă la spărturile/separațiile întâlnite la acest tip de piatră.

Exista o altă interpretare, incorectă, a etimologiei, ce propune originea numelui în termenul latin pentru șapte-„septem”, făcând referință la numărul de spărturi ce apar în mod normal. Spărturile variază foarte mult în formă și volum, cât și în gradul de micșorare pe care îl indică.

Chiar dacă este prezentă prezumpția creșterii concrețiunilor din interior spre exterior, faptul că spărturile orientate radial se subțiază înspre marginile concrețiunii este luat drept dovadă că în aceste cazuri periferia era mai rigidă, în timp ce miezul era moale, poate datorită unui gradient în cantitatea de calcar precipitat.

Procesul care a creat Septaria, cel ce caracterizează concrețiunile septariene, rămâne un mister. Un număr de mecanisme, spre exemplu deshidratarea miezurilor argiloase sau organice, micșorarea centrului concrețiunii, expansiunea gazelor produsă în urma descompunerii materiei organice, fracturarea fragilă sau micșorarea concrețiunilor interioare prin cutremure sau compactare, precum și altele au fost propuse pentru formarea septariei.

Septaria conține de obicei cristale precipitate din soluțiile circulante. Cel mai des găsim calcitul. Învelișurile din siderit sau pirită sunt de asemenea prezente uneori pe peretele concrețiunilor Septariei, creând o panoplie de nuanțe roșiatice și aurii. Unele septaria pot conține mici stalactite de calcit și cristale singulare milimetrice de pirită.

Exemple spectaculoase de concrețiuni septariene, care ating 3m în diametru, sunt Bolovanii Moeraki. Aceste concrețiuni au fost găsite erodând din argilitul Paleogenic al Formațiunii Moeraki, vizibilă de-a lungul coastei South Island – Noua Zeelandă. Sunt compuse din noroi de calcit cimentat cu vene septariene de calcit și rare formațiuni de cuarț în stadiu tardiv și dolomite feroase.

Concrețiuni similare, atingând 3 m in diametru, numite Bolovanii Koutu sunt așternute pe plaja dintre punctele Koutu și Kawhare, de-a lungul malului sudic al Portului Hokianga – North Island, Noua Zeelandă.

Concrețiuni septariene mult mai mici sunt vizibile în Kimmeridge Clay în stânci, de-a lungul Wessex Coast în Anglia – exemple tipice ale nodurilor septariene.

De-a lungul eonilor (milioanelor de ani), calcitul s-a dizolvat în spărturi și a format cristale de calcit care au crescut umplând fisurile, interfața dintre amestecul de calcit și bentonită transformându-se în aragonit, stratul de cristal de un maro-închis. Noroiul de bentonită a fost înlocuit în cele din urmă cu calcar ce a completat transformarea întregului nod in calcar. Aceasta este o adevarată capodopera a Mamei Natură.

Diferența între concrețiuni și noduri: concrețiunile sunt formate din minerale precipitate în jurul unui nucleu, în timp ce un nod este un corp de înlocuire (intermediar concrețiunilor).

Septaria este o geodă formată din combinarea calcitului (galben) cu aragonitul (maro), calcarul (gri) și borită (albă sau transparentă), având prin urmare proprietățile fiecăreia dintre componentele sale.

Ghid metafizic:

Septaria este o piatră vindecătoare benefică pentru sânătatea întregului organism și stimularea bunăstării.

Deschide abilitățile mentale, atenuează spasmele musculare, împământează și protejează.  

Aduce energii calme ce imprimă un sentiment de căldură ce poate stimula fericirea și ascensiunea spirituală.

Este folosită pentru a spori comunicarea cu masele, ușurând conversarea fluentă în cadrul unui grup. Este de asemenea folosita pentru a asista comunicarea cu Mama Natură.

Se spune că aduce previziunea inconștientă, premoniția, trebuincioasă pentru a ajuta persoana respectivă să fie mereu pregătită pentru viitor.

Chakre: Rădăcinii, Sacrală, Plexul Solar, Inimii, Gâtului și Celui de-al Treilea Ochi.

Pietrele septariene sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de „Ouă de Dragon” datorită formei geodelor, dar și datorită unei vechi legende malgașe care pretindea că pietrele sunt rămășițele fosilizate ale dragonilor, modelele crăpate asemănându-se cu solzii lor.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.