SELENIT

SELENIT

Selenitul – este o piatră a Conștiinței, a bunei judecăți, a iluminării spirituale. O piatră foarte sensibilă.

Face parte din aceeași clasă cu alabastrul și gipsul. Duritatea foarte mică 1,5-2 (din 10) ne îndeamnă să-l tratăm cu deosebită grijă. Pe cât este de frumos, pe atât este de fragil…

Culoarea – cel mai frecvent este alb, însă găsiți mai jos detaliate varietăți colorate ale selenitului.
Numele provine de la Selena – numele zeiței grecești a Lunii.

Este un cristal guvernat de astrul nopții, la lumina căruia se și recomandă a fi încărcat.

Are un aspect specific – prezintă striații, fibre paralele, cu străluciri albe, argintii – sidef, în funcție de unghiul în care cade lumina și prezintă un praf fin la suprafață.

Guvernate de Lună, cristalele albe, incolore sau argintii conferă puritate și liniște interioară și o forță de protecție împotriva oricărui tip de pericol.

Deschid la nivel emoțional pe cei care nu știu să iubească, sporesc instinctul matern și îmbunătățesc relațiile de familie, ajută la menținerea unei stări echilibrate de sănătate.

Îmbie la schimbări periodice în viața individului, măresc romantismul, emotivitatea, capacitatea de a iubi (recomandat celor care nu știu să-și exprime sentimentele).

Pe femei le face mai calde, mai atrăgătoare, iar pe bărbați îi ajută să înțeleagă mai bine universul feminin.

Sunt pietre în general feminine, dar bărbații le pot purta pentru a deprinde calitățile tipic feminine: intuiție, dragoste, înțelegere.

Calmează, relaxează, conferă somn liniștit și vise revelatoare, aduc la lumină energiile pozitive și le anihilează pe cele negative.

Protejează împotriva bolilor, a atacurilor psihice negative, a gândurilor negre, a depresiei, a suferinței din dragoste.

Sunt recomandate pentru atingerea oricăror scopuri patronate de Lună: familie, domiciliu, sensibilitate, emotivitate, sănătate, casă, ocrotire, sensibilitate, feminitate, copii, maternitate. 

Sunt pietre indicate pentru menținerea unei stări bune de sănătate sau, pentru femei, a se purta în timpul sarcinii (maresc fertilitatea).

Protejează împotriva bolii, a problemelor familiale, a dezordinii și neînțelegerilor, a atacurilor psihice. 

Aduce un puternic rol protector în mediul în care se află! Amplasați câte un cristal în cele 4 colțuri ale casei/încăperii, cristalele creând un spațiu protejat de orice interferențe negative, o rețea protectoare în care vă veți simți în siguranță.

Mărește energia altor cristale, lângă care este folosit.

Este recomandat celor care lucrează în domenii în care este nevoie de o analiză obiectivă a trecutului și stabilirea unei direcții bune către de viitor.

Este bun pentru meditație, introspecție, rugăciune, channeling, proiecții astrale, contactul planurilor superioare, hipnoză, intrarea în transă, dar…se spune și că ajută la renunțarea la fumat (fiind și fumatul o dependență, în fapt).

Purifică aura și este benefic pentru menținerea sau refacerea nivelului energetic al organismului.

Varietăți și proprietăți specifice

Selenitul alb translucid posedă o vibrație foarte fină. Confera claritate mintii, deschide chakra coroană și pe cele transpersonale, accede la conștiința angelică și la planul superior.

Selenitul pur apropie corpul de lumină, ajutându-l să se ancoreze în vibrația terestră.

Piatră calmă, inspiră o pace profundă. Excelentă pentru meditație sau activitate spirituală. Dacă țineți în mână un cristal de selenit cu vibrație pură vă dezvoltați capacitățile telepatice.

Selenitul alb translucid este eteric și conduce într-un spațiu situat între lumină și materie.

Piatră veche, este totuși unul dintre cristalele cele mai puternice pentru noua vibrație terestră. Poate servi la formarea unei rețele protectoare în jurul casei, creând un spațiu sigur și calm, oprind interferențele exterioare; pentru protecția interiorului, plasați cristalul în colțurile casei. Un cristal mare de selenit în locuință asigură o ambianță serenă.

Baghetele de selenit detașează entitățile din aură și împiedică orice influență exterioară asupra minții. 

Purtând marca a tot ceea ce s-a întamplat în lume, selenitul permite întoarcerea la viețile anterioare.

Foarte util pentru cuantificarea progresului înregistrat și pentru a accede, din stările intermediare, la schema vieții prezente. Pune net in evidență lecțiile și subiectele încă în curs de studiere, indicând cea mai bună rezolvare.

Poate servi la prezicerea viitorului sau citirea trecutului.

În plan psihologic, selenitul facilitează procesul de gândire și introspecția. În plan mental, înlătură confuzia și ajută la înțelegerea imaginilor mai subtile.

Permite conștientizarea a ceea ce s-a produs la nivel subconștient.

Selenitul brun-portocaliu ancorează energiile angelice și contribuie la vindecarea Pământului.

Selenitul albastru plasat pe al treilea ochi calmează intelectul, facilitează focalizarea mentală în timpul meditației și dezvăluie rapid esența unei probleme.

Selenitul verde actionează pentru obținerea binelui. Induce un sentiment de împăcare cu sine și înlatură efectele procesului de îmbătrânire asupra pielii și a scheletului.

Selenitul coadă-de-pește (are aparența de felii subțiri, suprapuse intercalat – de aici și denumirea) tratează nervii. Calmant, stabilizează emoțiile și dezamorsează tensiunea. Această formă de selenit este adesea numit „aripa de înger”, deoarece înlesnește contactul angelic.

Și poate… cel mai frumos dintre toate – Trandafirul deșertului facilitează renunțarea la programele autoimpuse care rulează de prea mult timp.

Vă ajută să gasiți o alternativă la aceste programe.

Întăreste afirmarea obiectivelor.

DE MENȚIONAT!

Este fragil, se zgârie ușor , este friabil.

A nu se expune mult timp la lumina Soarelui; preferă lumina blândă a Lunii.

Nu țineți acest cristal în apă sau în medii umede. Se dizolvă dacă este ținut mult timp în apă, dar nu e nicio problema dacă îl spălați în procesul de purificare.

PURIFICAREA cristalului se poate face sub jet scurt și blând de apă, iar încărcarea – în lumina Lunii.

Recomandabil ca purificarea, încărcarea cât și programarea să se facă cu reiki.