Ţi s-a întâmplat să te afli într-un context fără să ştii clar de ce te afli acolo?

Ţi s-a întâmplat să acţionezi plin de entuziasm sau nu, dar să depui efort şi să te zbaţi pentru un obiectiv care să constaţi ca de fapt este al altuia?

Ţi s-a întamplat să te surprinzi cumpărând sau adunând bunuri ori titluri şi cunoştinţe şi să constaţi că ele nu au creat starea de bine promisă? Că ai adunat pentru că alţii ţi-au vândut? Şi includ aici societatea, familia, grupurile cărora aparţii, chiar profesorii, mentorii, biserica. Le ai, eşti apreciat de ei pentru asta, şi totuşi nu ai atins starea de bine, de echilibru, de confort cu tine şi cu lumea?

Dacă ţi s-a întâmplat, şi dacă şi conştientizezi, bucură-te! Fă-ţi chiar un cadou, ia-te în braţe şi ţipă de fericire! Eşti exact în punctul în care, dacă te opreşti puţin, ai marea şansă să-ţi aduci şi să-ţi trăieşti starea de bine.

Este punctul în care deja ai obosit să trăieşti visele altora, să duci bătăliile altora şi să nu ştii de ce o faci. Nu mai eşti dispus să cumperi tot ce ţi se vinde (şi aici expunerea este în creştere în lumea de azi), şi asta-i bine.

Este punctul în care, stând şi împăcându-te în linişte cu tine însuţi, porneşti în căutarea SCOPULUI TĂU. Nu al lor, nu al societăţii, nici al grupului, nici al familiei chiar, ci al tău. Acum abia, poţi să ai curajul şi determinarea să te întrebi… Ce te-ar face fericit? Deja ştii că sunt multe care nu te fac fericit şi mai important, ele au nume. Vă cunoaşteţi. Aşadar, nu-i aşa că este mai simplu?

Stai aici, în acest punct, şi adu-ţi aminte de copilărie, de momentele tale lipsite de griji şi presărate cu zâmbete din viaţa de până acum. Poate fi greu să le găseşti, la început. Însă pentru nimic în lume nu pleca! Stai, respiră, plângi dacă simţi, dar insistă. Acolo, în aceste momente, este izvorul tău de fericire. Adu-l la suprafaţă. Aminteşte-ţi cum mirosea, cum te făcea să te simţi, cum suna? Fericirea stă în lucrurile simple. Doar că ne lăsăm atât de prinşi de mrejele frumos lucitoare ale lumii încât uităm să trăim bucuria deodată cu zâmbetul unui copil, sau deodată cu răsăritul soarelui, cu mirosul aerului curat al brizei sau cu bogăţia pământului reavăn. Ne căutăm împlinirea şi ne trezim îndepărtaţi şi stângaci faţă de lucrurile simple.

Din acest punct, cunoscând unde îţi este izvorul, deja ştii să te deschizi către un SCOP care să fie AL TĂU.

Deschide-ţi mintea, dar ascultă-ti inima şi corpul. Când cauţi un scop, fii atent dacă îţi face inima să tresalte, pentru că acesta este semnul că este scopul tău. Este cel care îţi deschide CALEA şi INIMA. Îmbrăţişează-l cu toată fiinţa ta şi porneşte cu inima deschisă către el! Scopul deschide calea ta.

Te vei simţi fericit şi plin de energie, pentru că orice scop care are inima ta alături, poate muta munţii din loc!

Ţine cont însă, ai scop, ai cale, ai motivaţie, dar în jur continuă să se manifeste „vânzătorii de iluzii”. Nu-i ignora, nu-i alunga, ci doar priveşte-i din noua ta perspectivă. A fericirii tale. Şi nu uita să te mai opreşti din timp în timp, să hrăneşti izvorul.

Da, este minunat să acumulezi. Însă nu uita niciun moment ca toate sunt energie, iar energia este făcută să circule. Nu te ataşa de nimic din ce acumulezi, pentru că toate-ţi sunt date spre a fi împărtăşite cu ceilalţi, iar în măsura în care reuşim asta, înseamnă că ne-am atins menirea de a creea binele. Dăruind dobândim, pentru ca din dar vine bucuria, prin bucuria pe care o faci celui mai puţin norocos. Bunăstarea este de fapt starea de bucurie, nu gradul de acumulare. Pentru că, da, INTENŢIA DĂ DIRECŢIA!

Calea oricărui spirit este o axă între lumină şi întuneric, o axă între bine şi rău, tristeţe şi bucurie. În acest Univers dual, Lumină şi Întuneric sunt cei doi poli fără însă a fi o delimitare ci o coexistenţă. In lumină există sâmburele întunericului şi în cel mai adânc întuneric existâ o scânteie de lumina (vezi reprezentarea Yin-Yang).

Între lumină şi întuneric, Creatorul a dat Omului ceva unic şi neatacabil – Liberul Arbitru. Exercitarea lui se transcrie în INTENŢIE. De modul în care alegi, de intenţia pe care o dai scopului, depinde direcţia în care vei ajunge.

Avem multe exemple în istoria omenirii, în care scopuri luminoase au adus rezultate dezastruoase. De ce? Pentru că intenţia este cea care decide. Scopul este uşor vizibil din afară pentru că îl declari iar acţiunile sunt aliniate lui, însă intenţia deseori rămâne ascunsă sau se dezvaluie prea târziu…

Înţelepciunea populară ne avertizează că „Drumul spre Iad este pavat cu bune intenţii”, ca apel la a lua decizii în cunoştinţă de cauză, aliniate la scopul nostru, la fel cum ne spune şi că „Până la Dumnezeu, te mănâncă Sfinţii”, pentru că nimeni nu poate ajunge fără încercări să se descopere pe Sine şi pe Dumnezeu.

Un scop personal pe calea inimii şi intenţia curată, fac ca întreaga călatorie în aceasta viaţă să fie în stare de bine, în armonie şi bucurie.  O viaţă trăită cu sens merităm fiecare!

Sigla 5elemente site

 

Cu recunoştinţă,

Teodora Gabriela Călin

Coach, trainer, speaker

Şcoala 5 Elemente

Membru al John Maxwell Team România


Trimite prin email Trimite prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 
Facebook
Twitter
Pinterest