PREHNIT

PREHNIT

Prehnitul este un mineral relativ comun, ce apare ca mineral secundar în roci vulcanice în asociere cu Zeoliți. Poate fi găsit în vene sau cavități ale rocilor bazaltice, uneori în cele granitice sau gnaise.

Cristalele izolate sunt rare, acestea fiind tabulare sau prismatice scurte. Cel mai adesea se gasesc în druze, agregate sferice cu structură fibroasă, agregate globulare sau mase compacte.

Descoperirea Prehnitului este atribuită colonelului olandez H. von Prehn care a descoperit acestă piatră în sudul Africii la Capul Bunei Speranțe în anul 1789. Este considerat a fi primul cristal denumit după descoperitorul său.

Este un silicat de calciu și aluminiu Ca2Al(AlSi 3O10)(OH)2 relativ dur – duritate 6 – 6,5 (din 10), ce cristalizează în sistem ortorombic.

Prehnitul are un spect sticlos-perlat, translucid pînă la transparent, de culoare verde deschis, galben-verde, galben, uneori incolor, alb, gri sau chiar albastru.

De curând a fost descoperită în Africa de Sud o varietate rară de culoare portocalie.

Poate conține incluziuni de Epidot, cel mai adesea sub formă de ace.

Exploatări de Prehnit se află în Africa de Sud, Brazilia, Canada, Australia, China, Franța, India, Namibia, Rusia, Pakistan, Marea Britanie și S.U.A..

Denumiri alternative –  Adelit, Edelit, Chiltonit.

Ghid metafizic

Se spune despre Prehnit că este “Piatra Vrăjitorilor”. Șamanii africani poartă acest cristal despre care cred că posedă puteri magice.

Energia prehnitului este Yin.

Chakre asociate – Chakra Inimii (4), Chakra Gâtului (5), Chakra celui de Al Treilea Ochi (6)

Este o piatră a profeției și a iubirii necondiționate. Este considerat a fi un cristal pentru vindecarea vindecătorilor.

Emană reînoire și speranță și alimentează corpul energetic al purtătorului conectându-l la energia Mamei Pământ.

Aduce bucurie în inimă și liniște mentală inducând un sentiment de pace și calm.

Facilitează exprimarea gândurilor sau emoțiilor și ajută la comunicarea acestora într-un mod lipsit de prejudecăți.

Curăță câmpul auric, consolidează fluxul de energie vitală din organism, încurajând legătura dintre inima purtatorului și inima planetei.

Ajută posesorul să renunțe la bunurile care nu îi mai folosesc, de care nu mai are nevoie și facilitează organizarea lucrurilor care vor fi păstrate într-un mod adecvat. Este util acelora care se atașează de bunuri sau în cazuri de relații interumane posesive.

Cu ajutorul Prehnitului poate fi refacută încrederea în Univers, utilizatorul începând din nou să creadă în manifestarea divină. Este indicat în cazuri de depresie, disperare, perioade cu evenimente nefaste, etc.

Ajută la înțelegerea și acceptarea adevărului.

Bun pentru meditație și concentrare. Facilitează conexiunea cu Sinele Superior inducând o stare meditativă profundă și pune în legatură cu rețeaua de energie a Universului.

Se spune despre Prehnit că este “Piatra Arhanghelului Rafael” cu care vă poate pune în legatură, precum și cu alte ființe de lumină din dimensiunile superioare sau cu extratereștri.

Este o piatră care te va face să fii întotdeauna pregătit pentru orice, amplificând capacitatea de cunoaștere interioară,  mărind puterea de previziune și intuiția.

Purifică și ajută sistemul digestiv, rinichii, glandele suprarenale, ficatul, vezica biliară. Ajută la echilibrarea și vindecarea sistemului circulator și limfatic. Calmează infecții ale tractului urinar sau probleme ale glandelor.

Ajută utilizatorul să descopere cauza rădăcina care a provocat o anumită afecțiune.

Poate fi folosit pentru ameliorarea coșmarurilor și a fobiilor. Este recomandat a fi folosit pentru rememorarea viselor.

Asigură protecție împotriva energiilor negative de orice fel.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului pot fi realizate folosind reiki.