Povestea vasului crăpat

Povestea vasului crăpat

O femeie bătrână din China avea două vase mari, pe care le atârna de cele două capete ale unui băţ, şi le căra pe după gât. Un vas era crăpat, pe când celălalt era perfect şi tot timpul aducea întreaga cantitate de apă.

La sfârşitul lungului drum ce ducea de la izvor până acasă, vasul crăpat ajungea doar pe jumătate plin. 
Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas şi jumătate de apă.

Bineînteles, vasul bun era mândru de realizările sale. 

Dar bietului vas crăpat îi era atât de ruşine cu imperfecţiunea sa, şi se simtea atât de rău că nu putea face decât jumătate din munca pentru care fusese menit!

După 2 ani de aşa zisă nereuşită, după cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii lângă izvor:

“Mă simt atât de ruşinat, pentru că această crăpatură face ca apa să se scurgă pe tot drumul până acasă!” 

Bătrâna a zâmbit: 

“Ai observat că pe partea ta a drumului sunt flori, ȋnsă pe cealaltă nu? 
Asta pentru că am ştiut defectul tău și am plantat seminţe de flori pe partea ta a potecii, şi, in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori şi decorez masa cu ele. Dacă nu ai fi fost aşa, n-ar mai exista aceste frumuseţi care împrospătează casa.”

Nu există imperfecțiune în Creație… Totul este perfectect așa cum este. Așadar, încetează să te blamezi! Ești unic, așa că acea unicitate este de datoria ta să o găsești și să o pui în valoare. Florile care cresc prin acțiunile tale, prin manifestarea darurilor tale unice, vor înfrumuseța Lumea!

Canalizează-ți atenția pe ceea ce poți, pentru că SIGUR poți CEVA. Crește abilitatea și valorizează-te! Nu irosi o viață pentru o imperfecțiune. Cu toții suntem perfect imperfecți! Creatorul a pus în fiecare dintre noi, în fiecare atom din Creație, o bucățică din El însuși. Fă din ea Rai!

Inspirație și bucurie pe cale, Suflet frumos!