OCHI DE TIGRU

OCHI DE TIGRU

Ochiul de tigru este o formă de cuarț care apare în roci metamorfice.  În stare naturală are culori de la auriu până la maroniu închis, cu dungi sidefate și sclipiri. El are doi frați buni: ochiul de pisică și ochiul de șoim, ambele pietre având proprietăți asemănătoare.

Este adeseori  numită „Piatra libertății”, deoarece favorizează schimbările fără traume psihice și conferă forță interioară. Este recomandat persoanelor timide și romantice. Are efect benefic  asupra celor care suferă de astm, recomandabilă fiind purtarea unui talisman în zona pieptului. Splina, pancreasul, colonul și sistemul digestiv se simt foarte bine în prezența lui.

Asociază energia terestră cu cea solară pentru a genera o stare vibrațională înaltă, dar ancorată, care atrage energiile spirituale către Pământ.

Plasat pe al treilea ochi, dezvoltă abilitățile psihice. Plasat pe plexul solar echilibrează chakrele inferioare, stimulând ascensiunea kundalini.

Piatră protectoare, odinioară era purtată ca talisman împotriva blestemelor. Ne arată utilizarea corectă a puterii personale și pune în valoare integritatea. Ajută în atingerea obiectivelor, revelând resursele interioare și favorizând claritatea intenției.

Plasat pe chakra ombilicului, ochiul-de-tigru este excelent pentru visători sau persoanele neangajate. Înrădăcinează și facilitează manifestarea voinței. Ochiul-de-tigru ancorează schimbarea în corpul fizic.

Permite recunoașterea propriilor nevoi, dar și pe cele ale altora. Vă ajută să faceți distincția între dorințe și nevoile reale.

În plan mental, ochiul-de-tigru integrează emisferele cerebrale și mărește percepția practică. Ajută la strângerea informațiilor dispersate pentru a forma un tot coerent. Util în rezolvarea dilemelor și conflictelor interioare, în special a celor provocate de mândrie și încăpățânare. Benefic pentru vindecarea răului mental și a tulburărilor de personalitate.

În plan psihologic, ochiul-de-tigru vindecă problemele legate de conștiința propriei valori, autocritica și creativitatea blocatș. Favorizează recunoașterea talentelor și a facultăților individului, dar și a defectelor care trebuie combătute. Susține schimbările personalității dependente. Echilibrează yin si yang (prin aport de yang) și încarcă cu energie corpul emoțional. Atenuează depresia și îmbunătățește starea de spirit.

Tratează ochii și îmbunătățește vederea nocturnă, vindecă afecțiunile gâtului și ale organelor genitale, înlătură constrângerile. Util în vindecarea fracturilor.

Studenții îl pot folosi cu încredere, deoarece ajută la concentrare. Este un cristal potrivit pentru cei care fac afaceri, creând o viziune realistă și benefică asupra banilor și folosirii lor.

De purtat pe brațul drept sau ca pandantiv pentru perioade scurte (nu zile în șir neîntrerupt). De poziționat pe corp unde este nevoie. Poate fi așezat pe chakra buricului pentru o ancorare spirituală. Folosit cate 10 min pe zi, aplicat în zona gâtului, ameliorează bâlbâiala, conferind fluiditate în exprimare.

În afara caracteristicilor generice, diferitele culori ale ochiului-de-tigru au proprietăți particulare. Ochiul-de-tigru auriu focalizează atenția spre detalii, negând complezența. Favorizeaza acțiunea motivată în dauna celei determinate de emoție. Excelent însoțitor pentru teste și întâlniri importante.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului pot fi realizate folosind reiki.