OCHI DE ȘOIM

OCHI DE ȘOIM

Ochiul de Șoim este o varietate de cuarț, din aceeași familie cu Ochiul de tigru și Ochiul de pisică.

Culoarea – de la cenușiu până la negru, cu ape verzi, albastre, metalizat cu efect iridescent.

Este un bioxid de siliciu SiO2i(crossit), cu duritate 7, ce se găsește în Africa, Sri Lanka, India, Brazilia, Africa de Sud, Australia, SUA.

Ochiul de șoim este una din pietrele tradiționale de acțiune asupra celei de a șasea chakra. Relativ ușor de găsit și destul de ieftin, el emite o radiație cromatică indigo ce potențează introspecția și face ca individul să se examineze cu o bună doză de autocritică sănătoasă, pentru a conștientiza părțile obscure care îl însoțesc.

Este o piatră ce nu prea are efecte subtile, întrucât aduce viziunea aspectelor celor mai grosolane ale personalității, care, atunci când sunt ignorate, vor conduce la surse de conflicte. Este așadar adecvată persoanelor care au o redusă familiarizare cu autoanaliza și autocunoașterea. Încetinește rigiditatea mentală și ne împinge să vedem situații și comportamente de obișnuință, deja cristalizate, pe care preferăm să nu le vedem.

Folosit în același timp pe prima și a șasea chakra, contribuie la „desfacerea” acelor comportamente înrădăcinate pe care ar fi optim să le schimbăm, dar de care este greu să ne dam seama.

Ochiul de șoim are de obicei o întrebuințare de tip generic pe al treilea ochi. Pentru o acțiune mai profundă, se va recurge la pietre cu o vibrație mai ridicată, ca, spre exemplu, azuritul și safirul.  

La nivel fizic este benefic în tulburările ochilor, de la simpla oboseală până la tulburările mai deosebite cum sunt conjunctivitele, glaucomul și cataracta.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului recomand a fi realizate folosind reiki.