OBSIDIAN

OBSIDIAN

Obsidianul este o rocă vulcanică, amorfă, sticloasă, fără a se putea distinge structura granulară a mineralelor.

Obsidianul se formează prin răcirea rapidă a lavei ieșite la suprafață, fiind un material ce conține un procent maximal de 3 % apă. Iar pe lânga aceasta conține și gaze, ca CO2, la o răcire rapidă se formează o rocă vulcanică poroasă numită piatra ponce. La o răcire mai lentă se formează o variantă de rocă neagră sticloasă cu luciu de smoală.

Formarea rocilor amorfe sticloase, este posibilă prin concentrația ridicată de silicați, ca și în cazul vâscozității mari a lavei. Datorită răcirii rapide, lava nu are timp să se cristalizeze, rezultând structura amorfă sticloasă. În cazul unei grosimi mai mari a stratului de lavă, se pot forma și texturi porfirice, după caz, cristale în masa rocii cu structură sticloasă. Roca poate, în anumite condiții, să se transforme, în perioadele geologice, din forma amorfă într-o formă porfirică cristalină.

Mineralul are un conținut ridicat de silicați, care ating o concentrație de până la 70%. Peste acest procent, roca va aparține familiei riolitului, care sunt echivalente granitului.

Mai rar, obsidianul are procent mai scăzut de silicați, în care se prezintă sub forme de trecere la trahite, andezite.

Obsidianul era deja cunoscut chiar și de romani, aceștia aducându-l din Etiopia.

Variante de obsidian

 

Obsidianul-fulgi de nea.

Are în masa de obsidian sferolite cu un diametru de cca. 1 cm dispuse radial, care sunt compuse din punct de vedere mineralogic frecvent din feldspat sau cristobalit (o variantă de cuarț transformat la temperaturi mari).

Obsidian Lacrima apașului. 

Prin eroziunea rocilor de la suprafață rămân fragmente (nugget) de obsidian, numite în regiunea Alpilor lacrima apașilor. În rândul poporului este o legendă ce spune că în acel loc ar fi murit un indian apaș. Pietrele sunt de dimensiuni sub 2 cm, fațetate natural.

Culoarea rocii depinde de natura impurităților, și de gradul lor de oxidare. Cu toate că rocile care au un conținut ridicat în silicați au o culoare deschisă ca de exemplu granitul, obsidianul este frecvent de o culoare închisă, de un verde-închis până la negru, mai rar roșcat. Această culoare închisă a rocii se datorează impurităților fine de hematit, magnetit.

Datorita colțurilor ascuțite, spărturii aschioase și durității, în epoca de piatră obsidianul a fost folosit la confecționarea uneltelor, ca și cremenea, motiv pentru care este supranumit și aurul negru al epocii de piatră.

În serialul TV “The Game of Trones”, obsidianul este singura armă eficientă împotriva oamenilor-umbră ce amenință să distrugă umanitatea. Interesant, nu? Să fie oare o legătură cu proprietățile metafizice ale acestui cristal? Vedem până la final.

Locurile unde poate fi găsit în bazinul mediteranean erau cunoscute, roca de aici (identificata de geologi) fiind găsita la distanțe mari de scoarța terestră.

În Asia Mică era folosit ca vase de obsidian și în Roma antică obsidianul era șlefuit și folosit ca oglindă.

După grosimea stratului hidratat de la suprafața rocii experții au putut stabili vârsta de la data șlefuirii. Deoarece prin comerț obsidianul a ajuns la distanțe mari de locul de origine, la stabilirea locului de origine în care a fost gasită roca a fost de mare ajutor raportul impuritaților.

În Mexic, la Teotihuacán, obsidianul era folosit la confecționarea unor statuete de zei. S-a folosit obsidian negru, argintiu sau auriu, care numai la lumină au o culoare deschisă. La umbră toate variantele par negre.

În ocultism, se crede că cel ce poartă la sine o amuletă din obsidian este apărat față de pericole, influențe negative sau prieteni falși.

În prezent, obsidianul este folosit pentru confecționarea obiectelor de artă, pietrelor semiprețioase sau în chirugia estetică.

Obsidianul este unul dintre cei mai mari „învățători” dintre toate pietrele. 

Este revelatorul umbrelor. A propiei umbre dar și a umbrelor celorlalți. De aceea, obsidianul nu este o “vibrație” comodă. Te obligă să te vezi, să-ți vindeci aspectele negate ale sinelui. Obsidianul activează lecțiile vieților trecute și este un “profesor karmic” foarte puternic. De aceea, utilizarea lui este bine a se face cu blândețe și respect.

Este asociat cu prima chakra – Chakra Rădăcinii, a legăturii cu Mama Pământ, a materialului, a supraviețuirii și …de aici, uneori a satisfacerii personale, egotice.

Obsidianul negru acționează ca o zonă de absorbție, atrăgând în corpul fizic forțele spiritului. Când aceste forțe sunt bine ancorate în lumea materială este posibil să se schimbe chiar calitatea vieții pe Pământ prin infuzarea planului material cu cât mai multă forță a luminii.

Astfel, el este folosit pentru purificare, împământare și eliminarea treptată a egoului, prin integrarea umbrei.

Obsidianul face acest lucru cu forță, astfel că persoana care-l deține este bine să-i cunoască puterile și să fie pregatită să opereze schimbările pe care Obsidianul le induce.

Scopul obsidianului (guvernat de planeta Pluton) este acela de a purta mintea prin zonele ascunse ale subconștientului pentru a-i revela identitatea.

Fiind un învățător plutonian, obsidianul negru se alimentează din ego, arătându-ne adesea unde este egoul exacerbat și ce trebuie schimbat pentru a evolua. Devine o oglindă ce reflectă defectele propriei naturi și amplifică temerile și atitudinile egocentriste care țin închise calitățile superioare ale sufletului. Le aduce, spre a fi privite în față și vindecate.

Este revelatorul adevărului, care ucide iluzia spre a da naștere Luminii.

Este dovada vie a prăbușirii tiparului dualității. Negrul, reprezentând densitatea, întunecimea și necunoscutul, iar la polul opus – albul care este ceea ce se vede, strălucirea și cunoscutul. Însă, întunericul nu există – întunericul este doar absența luminii.

Ocrotită de către brațele albului și a negrului (care în fapt înglobează toate celelalte culori ale spectrului), ale zilei și ale nopții, ale luminii și întunericului, ale binelui și răului, viața pe Pământ a fost concepută, s-a născut, a crescut și acum este pregătită să înțeleagă că aparenta opoziție a polilor în realitate nu există, ci fiecare ne ajută să-l vedem pe celălalt. Fără întuneric, care să îi potențeze strălucirea, lumina nu s-ar vedea. Fără întuneric, materialitatea și experiența noastră în materialitate nu ar exista.

Obsidianul ne învață că „gaura neagră”, cea care a absorbit lumina, este în fiecare dintre noi. Reprezintă lipsa identificării cu sursa luminii.

Întunericul, frica și egoismul sunt cei care ne conduc la autodistrugere. Obsidianul va aduce lumina în interiorul acelei frici ancestrale, dovedind că ea nu este decât iluzie și neînțelegerea adevărului.

Caracteristic obsidianului este marea lui abilitate de a conține și reflecta mari grade de lumină. Spre deosebire de alte pietre negre, care tind să absoarbă lumina, obsidianul atrage și reflectă lumina, conservând și reținând forța dinamică a acesteia.

Ne demonstrează astfel, prin exemplul său, cum trebuie să fie folosită corect și cu venerație forța luminii! Astfel, el participă la transformarea conștiinței umane, spre a o face capabilă să folosească energia cosmică pentru a deschide ușile unor noi posibilități de neimaginat încă.

Negrul este una din cele mai înalte culori purtate de către inițiații avansați în misterele școlilor serete. Negrul simbolizează, la fel ca obsidianul, stăpânirea planului fizic. Pentru a dobândi măiestria în viață, este obligatoriu ca ființa să-și transceandă egoul și să nu fie afectată de influențele negative prezente permanent într-o lume marcată de dualism.

Obsidianul negru demonstrează capacitatea unei ființe de a fi complet identificată cu lumina, în timp ce există și se manifestă simultan și în planul material.

El exemplifică abilitatea de a menține o stare meditativă a minții în mijlocul „haosului” exterior.

Conștiința obsidianului negru interpretează toate experiențele dintr-o perspectivă clară și neutră, cu măiestria de a se identifica permanent cu adevărul, care este inerent dar deseori ascuns în iluzie, în fiece aspect al vieții.

Aceasta trasatură divină îl ajută și pe om să fie uman, empatic și înțelegător, deoarece se știe că indiferent ce se întâmplă în plan fizic, totul este justitie Divina, iar Universul cu tot ce cuprinde există pentru eternitate, într-o stare de perfecțiune strălucitoare.

Obsidianul negru îi poate învăța pe cei ce-l iubesc cum să aducă mai multă lumină într-o lume întunecată. Va dezvălui minții elevului devotat că toate manisfestările, oricât de dense, vin din aceeași Sursă și că atât negrul cât și albul sunt forme atotputernice ale lumii vii. Că toate lucrurile sunt UNUL și că TOTUL manifestă expresia perfectă a creației lui Dumnezeu.

El lucrează atingând sufletul și purificând orice zona de vibrație joasă. Oglindind spre tine temerile, spre a fi privite, și vindecate prin înlocuirea lor cu lumină.

Stabilizează energiile inegale, deci este ideal în cazul persoanelor hiperemotive.

Deasemeni, se poate folosi de către persoanele care au tendința de a visa cu ochii deschiși (ajută la ancorarea în plan fizic) sau care au o fantezie exacerbată, putând fi folosit pentru a construi baza pe care visele de peste zi pot deveni realități vii.

Obsidianul negru reprezintă forțele adevărate ale Pământului. Folosit cu înțelepciune, vă va învăța adevăruri despre dumneavoastră înșivă și despre Universul în care sunteți parte integrantă.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului recomand a fi realizate folosind reiki, apă de flori șamanică sau fumigații cu Palo Santo sau Smirnă.

Dacă îl utilizați în terapie, Obsidianul vă poate fi ghid de nădejde în contracte karmice, călătorii în vieți anterioare și revelarea umbrelor. În acest caz, însă, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie. Chiar dacă are o bună capacitate de absorbție, e bine să fie curat!