JAD

JAD

„În timpuri străvechi, oamenii au găsit în această piatră întruchiparea tuturor calitătilor”, spunea Confucius despre JAD, supranumit „Bijuteria Raiului”.

Culoarea jadului variază de la alb-verzui la verde închis. Se spune că cine poartă pandantiv din jad are intenții oneste.

Jadul personifică 5 trăsături morale principale: compasiunea, modestia, curajul, adevărul și înțelepciunea. Așezat sub pernă, jadul conferă un somn cu vise initiațice. Specialiștii în cristale spun că jadul stimulează producția de celule albe și de adrenalină.

Este recomandat în tratarea bolilor de rinichi, de inimă și poate fi considerat și un întăritor al sistemului imunitar. Este benefic pentru meditație și relaxare. Ajută la soluționarea problemelor. Se crede că poartă noroc mamelor și soțiilor. Le îndrumă în a găsi propriul drum în viață! Culoarea verde a jadului este tămăduitoare și ajută întreg organismul să se vindece!

Termenul jad se aplică pentru două roci metamorfice diferite, compuse din minerale de silicat: Jad nefrit (cu un conținut ridicat de fier) – și Jadit.

Numele jad a derivat din termenul spaniol “pedra de ijada” (prima atestare existînd din anul 1565) și de la cunoscuta sa eficiență în vindecarea maladiilor de spate și rinichi.

Cuvântul nefrit a derivat din lapis nephriticus și este versiunea latină a “piedra de ijada” spaniole.

Deasemeni sunt cunoscute și numele de jad sau jadeit serpentin “piatra viselor” și antigonit sau  “piatra fidelității”.

Pe lângă numele deja menționate jadit și nefrit uneori se face referire la jad ca la: Agat verdatre, Feitsui, Jadeit, Jadeita, Natronjadeit, Yunnan Jade, Piatra Yu; iar la nefrit ca la Aotea, Piatra Axe, B.C. Jade, Beilstein, British Columbian Jade, Jade canadian, Dushan Jade, Jade Nanyang, Du Jade, Henan Yu, Grave Jade, Kidney Stone, Lapis Nephriticus, Nephrit, Nephrita, Nephrite (de Werner), Noua Zeelandă Jade, siberian Jade, Sinkiang jad, talc Nephriticus, Tomb Jade.

Este cunoscut în China ca și jad “carne de berbec gras”.

Descriere: este piatră semiprețioasă compusă din silicat natural de aluminiu, calciu și magneziu de culoare alba- verzuie până la verde închis cu luciu sticlos.

Culori: verde, vernil, nuanțe de verde, alb, roșu, galben, purpuriu, maro, crem, lila, gri, negru.
Jadeitul este varietatea translucidă a jadului.
Nefritul nu este translucid.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.