HOWLIT

HOWLIT

Howlitul (sau magnezit), un hidroxid de borosilicat de calciu Ca2B5SiO9(OH)5, este un mineral borat descoperit în apropiere de Windsor, Noua Scoție în 1868 de către Henry Cum (1828-1879 ), un canadian chimist, geolog, și mineralog.  El a numit noul mineral silico-Boro-calcit, iar numele de Howlit i-a fost dat de James Dwight Dana la scurt timp după aceea.

Cea mai comună formă de howlit este cu noduli neregulați ce uneori seamănă cu conopida.  Cristalele de howlit sunt rare, a fost găsit în doar câteva localități din întreaga lume. Cristale au fost raportate de la Tick Canyon, California și mai târziu la Iona, Noua Scoție. 

Cristalul ajunge la o dimensiune maximă de aproximativ 1 cm. Nodulii sunt de culoare albă cu gri fin sau vene negre într-un model haotic, de multe ori opac cu un luciu sub-vitros. Cristalele de la Iona sunt incolore, albe sau maro și sunt de multe ori translucide sau transparente.

Structura sa este monoclinică cu o duritate Mohs de 3,5. Cristalele sunt prismatice și aplatizate.

Howlitul este frecvent utilizat pentru a face obiecte decorative, cum ar fi sculpturi mici sau componente de bijuterii. Datorită texturii sale poroase, howlitul poate fi ușor vopsit pentru a imita alte minerale, mai ales turcoazul din cauza similitudinii superficiale a modelelor de vene. 

Howlitul este piatra artiștilor și a progresului.

Este un cristal asociat planetei Venus si chakr-elor superioare (4,6,7).

Este o piatră ușoară, caldă, de culoare predominant albă cu o rețea de vinișoare gri pe suprafață.

Cristalele guvernate de Venus emit o căldură tandră, o anume bucurie de viață, o pace interioară care atrage simpatia și iubirea pură. Relaxează trupul și mentalul, aduc calm în suflet și fericire pe chip. Sunt pietrele celor buni la suflet, a copiilor și adolescenților, a oamenilor îndrăgostiți și puri în interior.

Aplanează conflictele, ajută la exprimarea sentimentelor în forma lor cea mai sinceră.

Recomandate pentru atingerea oricăror scopuri patronate de Venus: iubire, căsătorie, frumusețe, bucurie, plăcere de a trăi, înțelegere, calm, armonie, talente artistice, senzualitate, prietenie, împăcare, viața de familie, șarm personal. Mesajul lor: fii bun, iubește necondiționat, dăruiește, fii tandru! 

Protejează procesele mentale, aducând liniște unei minți hiperactive. Stimulează exprimarea emoțională și artistică,  creativitatea, sprijinind totodată rațiunea, spiritul de observație, concentrarea și comunicarea.  Absoarbe energiile negative din jur.

Este indicată  persoanelor cu preocupări artistice, celor aflate la orice început de drum (activitate sau acțiune nouă, în luarea de decizii corecte) sau în prag de a semna  acte de decizie importante.

Conferă suport  persoanelor care lucrează în domenii intelectuale în care e nevoie de discernământ, spirit de observație, atentie, decizie, comunicare.

În plan fizic, scade durerea, purifică sângele conferind energie și vitalitate organismului. Reduce tensiunea musculară și echilibrează nivelul calcemiei, fiind benefic pentru dinti, oase.

În plan spiritual,  este de ajutor la intrarea în contact cu ghizii spirituali, la facilitarea comunicării și totodată la organizarea priorităților personale si atingerea țelurilor.

Se poate utiliza ca bijuterie, dar și în formă de “pietre rulate” (obținute printr-un procedeu de prelucrare minimală a pietrei brute, prin spălarea lor într-un dispozitiv centrifugal), statuete sau suporți în camera de lucru.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.