HELIOTROP

HELIOTROP

Heliotropul este varietate de jasp de culoare verde închis cu pete de grena/cărămiziu care stropesc întreaga suprafață a cristalului.  O piatră rece și grea, cu aspect sticlos opac.

Este un excelent purificator al sângelui și un puternic vindecător, de aceea supranumit “Piatra sângelui”. În trecut se credea că are proprietăți mistice și magice, controlând vremea și conferind abilitatea de a izgoni răul și negativitatea ăi de a dirija energiile spirituale.

Modelează intuiția și mărește creativitatea. Excelent pentru susținere și protecție, îndepartează influențele nedorite, stimulează visarea, este un puternic revitalizator.

În plan psihologic, conferă curaj și vă învață cum să evitați situațiile periculoase prin retrageri strategice și flexibilitate. Încurajează atât altruismul și idealismul, cât și acceptarea ideii că haosul precedă transformarea. Asistă acțiunile în desfășurare.

În plan mental, clarifică gândirea, înlătură confuzia și îmbunătățește procesul de luare a deciziilor. Revitalizează mentalul epuizat, favorizează adaptarea la circumstanțe neobișnuite.

În plan emoțional, ajută la ancorarea energiei inimii, diminuează iritabilitatea, agresivitatea și nerăbdarea.

În plan spiritual, face ca spiritualitatea să intre în viața cotidiană. Poate vindeca descendența ancestrală.

Vitalizează și energizează organimul. În cazul infecțiilor puternice, stimulează circulația limfei și procesele metabolice, revitalizează și încarcă cu energie corpul și mintea epuizată, purifică sângele, detoxifică ficatul, intestinele, rinichii, splina și vezica. Benefic organelor puternic vascularizate.

Reglează și sprijină procesele legate de fier și sangvine. Vindeca infectiile, accelerează eliminarea toxinelor  și neutralizează aciditatea excesivă.

Vechii egipteni îl foloseau pentru distrugerea tumorilor. În Babilon era purtat pentru a repurta victorii împotriva inamicilor.

Purifică chakrele  inferioare (1 și 2) și le realiniază energiile, fiind recomandat a fi purtat de femeile însărcinate.

Purtați-l în permanență în timpul zilei pentru o stare bună de sănătate. Puneți-l într-un bol cu apă lângă pat pentru un somn liniștit. Pentru a stimula sistemul imunitar, poate fi așezat în zona timusului.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.