Dilema regelui sau… Ce-și doresc femeile?

Dilema regelui sau… Ce-și doresc femeile?

A fost odatǎ un rege tânǎr, care fu prins odatǎ într-o luptǎ cu armatele ȋmpǎraţiei vecine.

Monarhul împărăţiei vecine ar fi putut să-l omoare imediat, dar gândindu-se poate la tinereţea prizonierului îi oferi libertatea, cu o singură condiţie: ca ȋn decurs de un an regele cel tânăr să afle răspunsul la o întrebare dificilă şi să aducă răspunsul ȋn anul următor, chiar în ziua în care a pierdut bătălia.

Întrebarea era: “Ce vor cu adevărat femeile?”

O asemenea întrebare poate să încurce chiar minţile cele mai cunoscătoare din regat, gândi tânărul rege, care ştiu atunci că a primit o sarcină imposibilă. Acceptând totuşi provocarea pentru că n-avea încotro, el plecă cu promisiunea că se va întoarce cu răspunsul, sau se va pregăti să moară exact peste un an.

Ajuns acasă el luă personal la ȋntrebări toate femeile din regat, de la prinţese până la bucătarese şi prostituate, apoi ȋntrebă preoţi, înțelepţi, ţărani, cerșetori, chiar şi măscăriciul curţii fu rugat să-şi dea cu părerea. Nimeni însă nu putu să dea un răspuns satisfăcător.

Mai rămăsese doar o vrăjitoare – Muma Pădurii – o făptura urâtă, știrbă şi cocoşată care trăia într-o pădure, înconjurată de animalele şi farmecele ei. Regele ştia că vrăjitoarea îi va cere un preţ exorbitant, dar ziua când trebuia să dea răspunsul era atât de aproape încât el se gândi că nu mai are practic nimic de pierdut. Vrăjitoarea ceru în schimbul răspunsului ca regele să se căsătorească cu ea.

Regele acceptă alianţa cu inima grea și gândind la propria înfrângere, dar dincolo de interesul personal el gândi atunci că este mult mai important să se afle neapărat răspunsul la acea întrebare la care n-a putut răspunde nimeni. Răspunsul pe care vrăjitoarea i-l dădu era că “Ceea ce dorește o femeie cel mai mult este să decidă ea însăşi ce face cu viaţa ei”.

Monarhul ţării vecine văzu corectitudinea răspunsului primit, şi din ziua aceea între cele două ţări se instaurară o pace şi o prietenie trainică.

Între timp, la palatul tânarului rege se făceau pregătiri de nuntă. 

Fiind o persoană de o integritate deosebită, el se purta frumos cu viitoarea soţie şi îi asigura tot ce avea nevoie pentru viaţa împreună, vorbindu-i întotdeauna cu multă răbdare, bunătate şi respect. 

În dimineaţa zilei în care urma să aibă loc nunta, el intră în camera ei, aducându-i în dar un minunat buchet de flori.

Dar spre surpriza lui, în locul unei vrăjitoare urâte, ȋl aștepta o fată de o frumusețe orbitoare, îmbrăcată într-o splendidă rochie de mireasă. Regele ȋntrebă cum de s-a schimbat astfel… iar ea răspunse că vrajitoarele sunt maestre în ale Transformării, şi jumătate din timp de acum înainte ea va avea aspectul de Muma Pădurii, iar cealaltă jumătate ea va arăta frumoasă ca Zâna Florilor .

Fata îi spuse iarăși că el are dreptul să aleagă ȋn care din cele doua aspecte şi-ar dori să apară ziua, şi în care îşi doreste să apară noaptea. 

Grea dilema pentru tânărul mire, care, îndrăgostit până peste cap dintr-o singură privire, ar fi vrut să meargă cu ea oriunde, şi să o arate întregii lumi… dar pe de altă parte, desigur, tare ar fi vrut să ȋmbrăţişeze și noaptea în intimitatea iubirii, tot pe soţia cea frumoasă.

Ce alegere credeţi că a făcut în final tânărul rege?

Nobilul rege răspunse viitoarei sale soţii că… o va lăsa pe ea să decidă ce face cu viața ei.

Şi ce s-a întâmplat mai departe? Fata ȋncepu să râdă, şi-i spuse regelui că dacă alegerea este a ei, atunci ea vrea să fie şi ziua si noaptea tot Frumoasă și Bună, de dragul Iubirii unui Om atât de bun.

Sunt multe adevăruri presărate în această frumoasă poveste. Dintre ele, aleg să evidențiez doar două, iar pe restul te rog pe tine să le descoperi! Scrie-le în comment!

  1. Motivația e bine să fie puternică pentru a duce la capăt o transformare benefică! Nu trebuie să fii amenințat totuși de o pierdere majoră, ca în cazul regelui. Încearcă și motivația pozitivă, a câștigului, și pune în ea toată forța ta!

2. Atenția la ceea ce îți comunică partenerul poate decide durata dar și calitatea unei relații, indiferent de ce natură este acea relație. Regele a înțeles asta! A primit un sfat și l-a aplicat el însuși atunci când situația a cerut-o, deși i-a fost greu pentru că mintea și dorința îi stăteau împotrivă. Cum dealtfel ni se întâmplă și nouă, adesea.

Inspirație și bucurie pe cale, Suflet frumos!