CUARȚ HERKIMER

CUARȚ HERKIMER

Cuarțul Herkimer (denumit și diamant Herkimer) este singurul cristal cu 2 vârfuri (terminații) și 6 fațete distincte descoperit în natură.

Se numește diamant, dar nu este diamant ci cuarț. Numele provine de la regiunea în care au fost descoperite prima oară.  Energizează, animă și promovează creativitatea.

Cristal de armonizare puternic (în special cele mici și perfect transparente). Stimulează abilitățile psihice precum clarviziunea, viziunea spirituală și telepatia, conduce spre dimensiunile superioare, ușureaza amintirea viselor și întelegerea lor.

Stimulează acordul conștient cu planurile spirituale superioare și cu propriul potențial. Purifică chakrele și deschide canalele de circulație a energiei spirituale.

Permite accesul la informațiile din viețile anterioare și recunoașterea blocajelor sau opoziția la dezvoltarea spirituală.

Facilitează eliberarea și transformarea, punând în evidență obiectivele spirituale. Activează corpul de lumină.

Reunește oamenii și îi pune în contact. Când trebuie să se despartă (la distanță) fiecare va păstra o piatră. 

Susține telepatia, mai ales în etapele inițiale ale practicii, creând legătura dintre terapeut și pacient.

Posedă o memorie cristalină capabilă să înmagazineze informațiile în vederea recuperării lor ulterioare, chiar și de către alte persoane.

Unul dintre cele mai puternice cristale pentru neutralizarea poluării electromagnetice sau a radioactivității. Blochează stresul geopatic. 

Sinonime: Cuarț HERKIMER, Cuarț cu două vârfuri, Diamant de Maramureș.

Este o piatră a armonizarii depline: cu Creația, cu Creatorul Mamă/Tată, cu Sinele.

O piatră magică, cu putere. Inhibă fricile interioare, stresul, anxietatea.

Benefic a se purta la gât, dar nu permanent. Excelent de așezat în spațiul de lucru, niciodată în zona de somn (energizează spațiul în care este amplasat). Poate fi folosit pentru a amplifica proprietățile și puterea oricărui alt cristal.

În terapie, a se plasa pe zona toracică (sau plex solar) cu vârfurile aliniate la Sushumna. 

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.