CORAL
Coralul are ca varietăti: coral alb, roșu, negru, albastru și roz. Încă din Paleolitic, coralul a fost la fel de apreciat ca și diamantele, smaraldele, safirul și rubinele.
Prin proprietățile sale, coralul acționează asupra ambelor emisfere cerebrale, dezvoltând abilitățile intelectuale, intuiția, imaginația și creativitatea.
Cei aflați în căutarea iubirii și a pasiunii este benefic să aibă asupra lor un coral roșu.
Coralul alb are rol protector, relaxează și aduce armonie. Este recomandat celor cu dinți sensibili, carii, osteoporoză și rahitism.
Coralul roz susține frecvența iubirii necondiționate și întîrește relațiile de prietenie adevărată, fără condiții și fără așteptări.
Coralul roșu stimulează temperatura corpului, îmbunătățește circulația sângelui, vindecă anemiile, problemele menstruale, malnutriția și infertilitatea.
Coralul negru protejează de influențe negative și are un efect benefic puternic asupra pielii, a părului și unghiilor. În plan spiritual, ajută la meditație și trezirea clarviziunii.
Denumirea sa provine din grecescul “korallion” care înseamnă “coral rosu”. Iar acesta se poate întâlni în jurul Australiei, în arhicunoscuta barieră de corali, dar și de-a lungul țărmului Mării Mediterane, în Japonia, Hawaii și în arhipelagul Malaezian.
În antichitate, coralul era considerat o piatră purtătoare de puteri magice atât de puternice, încât nu mai avea nevoie nici măcar de inscripțiile și de simbolurile caracteristice talismanelor.
Ca să înțelegem puterea coralului este interesant de știut că era folosită în ritualurile contra focului și naufragiului. Se spunea că are puteri foarte mari în aceste domenii. Coralul este viu, este de fapt o ființă a mării și poartă cu sine puterea din adâncuri ale apei.
Puternic yin, coralul aduce cu sine această forță purtătorului/purtătoarei, sprijinind cultivarea și vindecarea femeii interioare.
Romanii, considerau coralul un talisman care păzea de lucruri rele, dar și credeau în diagnosticarea unui bolnav prin schimbarea culorii pietrei de coral. Ba mai mult, se credea că ferește posesorul de mușcături de șarpe. Egiptenii îl venerau la fel de mult, și la fel și triburile celtice.
PURIFICARE ȘI ENERGIZARE
Trebuie să avem grijă foarte mare cu piatra de coral pentru că, având în vedere compoziția sa, aceasta se zgârie destul de ușor. Deasemeni, sunt specii de coral poroase și ușor casante. Să ne amintim că este Yin, și așa ne vom da seama că are nevoie de grija și atenția noastră, ca orice femeie…
Este interzisă purificarea cu sare. Sarea, având o granulație mai tare, o va zgâria foarte tare, fapt care îi va reduce frumusețea și chiar dimensiunile, după mai multe repetări de imersare în sare. Sarea va absoarbe umiditatea din coral și-l va distruge.
În plus, trebuie să fie ferit de căldura excesivă, transpirație sau produse cosmetice care pot decolora coralul.
Așadar, se curăță doar cu apă rece (că doar acolo se simte coralul Acasă…) și apoi se expune foarte puțin timp la soare fără a fi expus luminii directe (coralul roșu) sau se încarcă în nopțile cu lună plină sub cerul înstelat (coralul alb, cel negru și cel roz).
Curățarea, energizarea și programarea coralului este recomandat a fi realizată folosind reiki.
Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.