CITRIN

CITRIN

Citrinul –  este un cuarț. Are culoare galben-maroniu, până la maro-roșu.

Citrinul maro-roșu rezonează cu Muladhara Chakra (chakra 1), activează functia sexuala. Nu este indicat la copii. La persoanele singure nu se plasează în dormitor.

Citrinul galben-maroniu rezonează cu Manipura Chakra (chakra plexului solar sau chakra 3). Ajută în cultivarea stimei de sine și regenerarea și manifestarea puterii personale. Susține misiunea personală și acțiunea.

În antichitate era denumită „Piatra Soarelui”, acesta având puterea de a înmagazina în ea lumina Soarelui și de a proteja purtătorul de atacuri din exterior. 

La romani, citrinul era piatra lui Mercur – mesagerul zeilor.

Protector auric, purifică chakrele, purifică și echilibrează corpurile subtile, armonizându-le cu cel fizic. 

Este una din pietrele abundenței. Vă inspiră cum să atrageți bogația, prosperitatea, reușita și cum să le faceți să se manifeste.

Conferă bucurie tutror celor care îl țin aproape. Înlătură melancolia și negativitatea, rezolvă neînțelegerile familiale sau colective.

Mărește respectul și încrederea de sine, combate tendințele distructive, stimulează creativitatea și favorizează exprimarea personală.

Excelent pentru a depăși depresia, frica și fobiile, susține manifestarea puterii interioare.

Plasat în coltul bogăției, din casă sau birou, atrage prosperitatea. Citrinul te ajută să observi oportunitățile, să te implici în acțiune și să transformi ideile în proiecte aduse în manifestare! 

Atenție! Își pierde culoarea dacă este expus direct și îndelungat la soare puternic. 

Puternic activator al câmpului de protecție, este perfect pentru a fi montat ca bijuterie, mai ales ca pandantiv sau colier. Vârfurile naturale de citrin, datorită formei, sunt puternici concentratori de energie. 

Citrinul este unul dinre cristalele potrivite a fi folosite în grile de cristale

Geodele de citrin se recomandă a fi amplasate în centrele de afaceri și, în general, în spații de negocieri și vânzări.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie.