AZURIT

AZURIT

Azuritul , denumită și “piatra cerului”, era folosită în vremurile străvechiului Egipt, de către preoți și preotese de rang înalt pentru a ajunge la stări elevate de conștiință! Cei de rang inferior puteau să folosească doar lapis lazuli.

Denumirea de „azurit” este dată după culoare, în anul 1824 de mineralogul francez François Beudant.

Azuritul are o duritate mică (3,5 Mohs), fiind poros și cu un clivaj bun, s-a renunțat la folosirea mineralului pe scară largă ca piatră prețioasă. Când însă este folosit ca piatră la bijuterii e necesară stabilizarea și îmbunătățirea luciului mineralului prin acoperire cu un strat de substanță plastică.

Azuritul este un mineral secundar, care se formează prin procesele chimice de degradare a calcopiritei sau altor minerale din categoria sulfiților de fier sau cupru. Prin hidratare se transformă în malachit, din care motiv poate fi găsit frecvent asociat cu mineralul originar nedegradat.

Locurile mai importante unde s-a descoperit mineralul sunt: Guangdong în China, Chessy/Lyon în Franța, Touissit în Maroc, Tsumeb în Namibia, ca și Bisbee/Arizona și La Sal/Utah în USA.

Azuritul ajută la aprinderea luminii în propria conștiință și mărește aspirația de a atinge nivelurile cele mai profunde ale ființei. Ne ajută să învățăm să medităm, acest cristal fiind în legătură permanentă cu facultățile extrasenzoriale, cu gândirea elevată și cu iluminarea.

Este piatra celor senzitivi, fiind un bun catalizator între individual și cosmic, între fizic și spiritual.

Azuritul este, de asemenea, o piatră a renunțării la vechile obiceiuri, aducând în viața noastră claritate și înțelepciune. 

Culoarea deosebită, o splendidă nuanță de albastru, l-a inspirat pe Michaelangelo să folosească pulbere de azurit în picturile sale din Capela Sixtină.

Azuritul este mineralul din care s-a obținut celebrul „albastru de Voroneț.

În plan fizic, azuritul este eficient pentru deblocarea oricărei zone a corpului. Combate gastrita, constipația, hemoroizii și este eficient în tratarea amigdalitei și a afoniei.

Cuprul în combinație cu azuritul ajută la vindecarea artritei și reumatismului.

Îndepartează depresiile și decongestionează sinusurile.

Este de mare ajutor celor care au activități intelectuale, de exemplu elevi și studenți.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în jet scurt de apă curată. Este un cristal cu duritate și densitate mică, astfel că are nevoie de grija și atenția noastră în a-l manevra. Sarea, frigul sau căldura mari îi dăunează și se va desprinde în bucăți.

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Lunii și a cerului înstelat, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie. Chiar dacă are o bună capacitate de absorbție, e bine să fie curat!

Azuritul este probabil cea mai potrivită piatră în accesarea Sinelui Înalt și aspectelor Dumnezeiești ale ființei.