AMETIST

AMETIST

Ametistul este un minunat cuarț violet, de nuanțe diferite de la indigo până la variante de culoare roz.  Ametistul, piatră sacră, este totdeauna asociată cu dreapta măsură și refuzul excesului, violetul fiind chiar culoarea lucidității!

Ametistului i se mai atribuie rolul de apărare contra demonilor, contra furtului, această credință explică faptul că mormântul merovingienilor conținea șiraguri de ametist.

Ametistele fiind relativ răspândite în natură, ele au fost folosite din cele mai îndepărtate timpuri drept podoabe și în scopuri rituale. 

Cel mai vechi ametist gravat din câte au fost descoperite în urma săpăturilor arheologice, a fost găsit în mormintele regale din Micene, în urma săpăturilor efectuate de Heirich Schliemann, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Frumoasa gemă violetă, datând din mileniul al II-lea î.Hr., este gravată în intalie, adică în adâncime. Sculptura reprezintă o căprioară ce-și privește, cu capul întors, puiul care suge

Pe teritoriul Greciei și în Asia Mică s-au descoperit cupe de ametist, datând din mileniul I î.Hr.

Ametistele se pot transforma prin supunere la radiație în cristale incolore. Un efect asemănător de schimbare a culorii se realizează prin expunerea la soare sau la căldură un timp mai îndelungat.

Exemplarele mai mari care se pot tăia și șlefui fiind folosite ca pietre prețioase. Asftfel de cristale s-au găsit în BraziliaUruguayMadagascarRusiaGermania și Sri Lanka. Asemenea cristale mari se găsesc în geodele (golurile) filoanelor hidrotermale asociat cu calcedonie și în rocile vulcanice.

Varietatea de culoare violet închis este cea mai valoroasă, ca și varietate ametrin. 

Din punct de vedere spiritual, ametistul înmagazinează Cunoașterea Divină în forma sa pură. De aceea, el ajută omul să aibă viziunea Absolutului, acționând în transformarea ignoranței către nivelele înalte ale conștiinței plenare, Conștiința Unimii!

Este piatra sacră ce potențează în noi conștiința superioară și ne elevează mintea și psihicul.

Liniștește gândurile lumești și deschide calea către meditație și rugăciune.

Este un mineral care ne ajută să ne recunoaștem adevărata natura a ființei noastre interioare, conducându-ne spre pacea inimii și a minții!

Armonizează și energizează centrii subtili de forță (chakra) și ne protejează de boli și accidente!

Este extrem de util în tratarea alcoolismului și a altor vicii! Originea etimologică a numelui provine din limba greacă αμεθυστoς (amethystos = „contra beției”), numele acesta se datorează credinței că persoana care poartă un ametist este cruțat de beție la consumarea vinului. Numele ametistului provine dintr-o legendă și mai veche despre fecioara Amethyst. Se spune că într-o zi Bacchus, zeul vinului, s-a supărat foarte rău pe un muritor și a jurat că drept răzbunare îl va ucide pe primul om care îi va ieși în cale, indiferent cine ar fi acesta. Întâmplarea face ca tocmai tânăra Amethyst, care era în drum spre templul zeiței Diana, să fie cea care i-a ieșit în cale lui Bacchus. Fără să mai stea pe gânduri, acesta a ucis-o pe fecioară. Zeița Diana, profund mâhnită să vadă toată scena, a transformat-o pe Amethyst în piatră. După ce i-a trecut mânia însă, Bacchus a regretat toată întâmplarea și în încercarea de a atenua cumva destinul fetei, a turnat vin roșu peste piatră iar aceasta a căpătat imediat culoarea purpurie a ametistului.

Având efect calmant,  este ideal pentru ameliorarea durerilor de cap, reducerea anxietății și a insomniilor – prin ținerea lui sub pernă.

Activează intuiția și fortifică înclinațiile psihice.

Transformă energiile “joase” în energii cu frecvențe înalte.

Cel mai frumos, mai rar și în consecință, cel mai prețios ametist provine astăzi din Rusia și este cunoscut sub denumirea de „Deep Russian”.

În imagine – o montură în platină cu un ametist siberian în centru, susținut de rubine și diamante. O bijuterie cu o puternică amprentă spirituală (1910).

Câteva dintre cele mai întâlnite varietăți de ametist sunt:

– ametistul lavandă aduce pace, lumină și iubire;

– ametistul Chevron (marmorat) ne ajută să avem claritate în gândire, să separăm ușor planurile, să avem focus;

– ametistul lila stimulează creativitatea și exprimarea artistică;

– ametistul roz ancorează vibrațiile înalte ale iubirii necondiționate, ale iubirii divine. 

Ametistul este cristal maestru pentru orice suflet aflat pe calea descoperirii de sine și a accesării potențialelor native!

Un ajutor de nădejde pentru orice terapeut. Vibrația ametistului susține, revelează, protejează și curăță spațiul și aura.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie. Chiar dacă are o bună capacitate de absorbție, e bine să fie curat!