AMAZONIT

AMAZONIT

Amazonitul – supranumită piatra curajului, este o piatră semi-opacă care a fost utilizată pe scară largă de către egipteni. 

Se spune că a fost denumită după femeile războinice din Amazon. Unele dovezi arheologice sugerează că Amazonia a fost o societate matriarhală în epoca bronzului.

Amazonitul este un mineral de potasiu din grupa Feldspar (formula chimică – KAlSi3O8). Redă un spectru larg de lumini care sunt cauzate de incluziuni aranjate în straturi. Acest lucru conduce la un aspect iridescent în funcție de unghiul în care este captată lumina.

Amazonitul se găsește în SUA, Brazilia, Zimbabwe, Rusia, Australia, Namibia. Amazonitul are de obicei culoarea verde deschis către verde-albăstrui, pestrită. Uneori conține striații deschise.
Este o piatră relativ moale – variază între 5-6 pe scara Mohs.

Amazonitul este considerat o piatră liniștitoare, care oferă încredere și funcționează pe chakra gâtului și cea a inimii.

Crește creativitatea, aliniază cele 6 corpuri mai dense ale ființei (fizic, mental, emoțional, astral, budhic și atmic).

Mai este numită și “Piatra Speranței”, deoarece inspiră încredere și speranță.

Este utilă pentru a activa adolescenții leneși, pentru a elimina frica copiilor mici și a-i ajuta să meargă mai devreme.

Este o piatră a longevității, vindecării, protecției, norocului, fidelității în căsnicie.

Amazonitul funcționează foarte bine împotriva durerilor din jurul plexului solar și protejează inima de disconfort.

În plus, Amazonitul liniștește sistemul nervos, ameliorând și detensionând astfel crampele musculare, mai ales cele din zona gâtului și a spatelui. Detensionează și musculatura brațelor și a umerilor.

Proprietatea specială a Amazonitului constă în ameliorarea durerilor puternice, cronice sau migrene, din zona capului. Aceste dureri pot fi ameliorate prin purtarea unui pandantiv sau colier de amazonit în jurul gâtului.

Pentru persoanele foarte nervoase este indicat să poarte tot timpul la ei amazonit, deoarece acesta aduce echilibrul între stările emoționale și exprimarea sănătoasă a emoțiilor.

Amazonitul oferă purtătorului mai multă vitalitate și poftă de viață.

În același timp, când corpul stă întins, duce la un somn plăcut și relaxant. Atomii de amazonit albastru asigură purtătorului o zi liniștită.

Amazonitul susține  chakra gâtului și a inimii. Activează talentul creativ și artistic din fiecare.

Energia amazonitului conferă purtătorului mai multă toleranță și răbdare. Ne eliberează de zgârcenie, egoism și lăcomie.

PURIFICARE ȘI ENERGIZARE

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Soarelui (nu la lumină directă) o zi, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie. Chiar dacă are o bună capacitate de absorbție, e bine să fie curat!