ACVAMARIN

ACVAMARIN

Acvamarinul este o varietate de beril (din aceeași clasă cu smaraldul) de culoare bleu-ciel diafan, ce aduce aminte de apa mării.   Numele provine de la aqua marin, latinescul pentru “apa mării”.

Compoziție chimică: Be3Al2(SiO3)6. Duritate: 7,5-8 (din 10). Luciu: sticlos, lucios, translucid spre opac.

Culoare: diverse nuanțe de bleu. Bleu pal aproape alb, bleu intens, bleu – vert cu nuanțe galbene.

Culoarea este dictată de conținutul de fier din silicați. Cele transparente sunt de calitate superioară. Unele sunt tratate termic pentru a se înlătura culoarea galbenă.

Cele mai valoroase exemplare de acvamarin sunt cele perfect transparente de o nuanță cât mai deschisă de bleu-ciel.

Guvernat de Jupiter și Uranus, cristalul intră deja într-o lume de deasupra preocupărilor primare ale individului. Deschide accesul spre alte dimensiuni ale lumii, ale spiritului, spre extinderea orizonturilor mai departe de limitele fizice.

Conferă somn liniștit cu vise spirituale, calmează, înlătură emoțiile negative și deschide spre domenii noi de descoperit.

Este recomandat oricăror scopuri patronate de Jupiter: călătorii, realizare socio-profesională, bunăstare, succes, noroc, șansă, bogăție (financiară și spirituală deopotrivă), spiritualitate, cunoaștere, elevare spirituală, vocație, atingerea marilor țelurilor, optimism, bucurie de a trăi, ascensiune, dreptate, sau de Uranus: explorare de noi direcții, planuri de viitor, succes, expansiunea conștiinței, schimbare pozitivă, revoluție personală, îndrazneala de a porni pe căi nebătătorite, prietenie, asociere, colaborare, simpatie.

Deschide calea spre viitor și spre împlinirea personală. Încurajează spre exprimarea personalității în libertate deplină, fără limite, sau spre aprofundarea unei forme superioare de cunoaștere: spiritualitate, astrologie, cultură, religie, filozofie, educație.

Protejează împotriva monotoniei, a plafonării, a limitării orizonturilor, a ghinionului și energiilor negative.

Este o piatră a comunicării și a bunelor relații. Reduce tracul vorbitorilor în public.

Are energie yin. Se recomandă încărcarea lui la energia Lunii, sub cerul înstelat.

Diminuează stresul și calmează mintea. Deblochează comunicarea și favorizează exprimarea personală.

Atrage atenția celorlalți asupra purtătorului, fiind benefic celor timizi sau celor neîncrezători în valoarea personală.

Atenuează temerile și mărește sensibilitatea. Deschide latura umanitară, pentru a veni în ajutorul celor care au nevoie de un sprijin, de aici fiind benefic celor care lucrează în domenii în care trebuie să arate compasiune față de semeni: asociații umanitare, fundații, psihologi, asistenți sociali, preoți, terapeuți.

Aduce alinare și împăcare dacă este purtat în perioade de mare suferință.

Protejează aura, aliniază chakrele și purifică chakra gâtului.

Armonizează corpul fizic cu cel spiritual, stimulând capacitatea de autocunoaștere.

Este piatra asociată ARHANGHELULUI RAGUEL – îngerul bunelor relații.

Cristalul ales este cristalul dumneavoastră! Este prietenul dumneavoastră!

Atentie însă: este un amplificator de energie, motiv pentru care trebuie să fiți foarte atenți la ce gândiți, ce simțiți, ce emiteți! Orice gând de bucurie, simțire sufletească, orice cuvânt de adevăr sunt amplificate! Dar și altfel de gânduri…

După achiziționare și din timp în timp ulterior, puneți cristalul în sare de mare, sare de Himalaya sau sare grunjoasă, într-un bol de sticlă sau un vas de lemn, cu intenția de a se curăța de orice fel de energie negativă, și lăsați-l 3 zile (număr impar, între 3 și 7 zile).

Energizarea se face expunând cristalul la lumina naturală a Lunii, sub cerul înstelat al nopții, după care îl țineți între palme și îi transmiteți  în ce anume doriți să vă ajute (vindecare, protecție etc), dându-i în grijă obiectivul dumneavoastră, mulțumindu-i pentru ajutor și pentru asistența către Binele dumneavoastră cel Mai Înalt!

Curățarea, energizarea și programarea cristalului este recomandat a fi realizată folosind reiki.

Dacă îl utilizați în terapie, este necesară curățarea după fiecare sesiune de terapie. Chiar dacă are o bună capacitate de absorbție, e bine să fie curat!