A fost odatǎ un rege tânǎr, care fu prins odatǎ intr-o luptǎ cu armatele ȋmpǎraţiei vecine.

Monarhul impǎraţiei vecine ar fi putut sǎ-l omoare imediat, dar gândindu-se poate la tinereţea prizonierului ȋi oferi libertatea, cu o singura condiţie: ca ȋn decurs de un an regele cel tânǎr sǎ afle rǎspunsul la o intrebare dificilǎ şi sǎ aducǎ rǎspunsul ȋn anul urmǎtor, chiar ȋn ziua ȋn care a pierdut bǎtǎlia.

Ȋntrebarea era: “Ce vor cu adevǎrat femeile?”

O asemenea ȋntrebare poate sǎ ȋncurce chiar minţile cele mai cunoscǎtoare din regat, gândi tânǎrul rege, care ştiu atunci cǎ a primit o sarcinǎ imposibilǎ. Acceptând totuşi provocarea pentru cǎ n-avea incotro, el pleca cu promisiunea cǎ se va intoarce cu rǎspunsul, sau se va pregǎti sǎ moara exact peste un an.

Ajuns acasǎ el luǎ personal la ȋntrebǎri toate femeile din regat, de la prinţese panǎ la bucǎtarese şi prostituate, apoi ȋntrebǎ preoţi, ȋntelepţi, ţǎrani, cersetori, chiar şi mǎscǎriciul curţii fu rugat sǎ-şi dea cu pǎrerea. Nimeni ȋnsǎ nu putu sǎ dea un rǎspuns satisfǎcǎtor.

Mai rǎmǎsese doar o vrǎjitoare – Muma Pǎdurii – o fǎptura urâtǎ, stirbǎ şi cocoşatǎ care trǎia ȋntr-o pǎdure, ȋnconjuratǎ de animalele şi farmecele ei. Regele ştia cǎ vrǎjitoarea ȋi va cere un preţ exorbitant, dar ziua când trebuia sǎ dea rǎspunsul era atât de aproape ȋncât el se gândi cǎ nu mai are practic nimic de pierdut. Vrǎjitoarea ceru ȋn schimbul rǎspunsului ca regele sǎ se cǎsǎtoreasca cu ea.

Regele acceptǎ alianţa cu inima grea şi gândind la propria infrângere, dar dincolo de interesul personal el gândi atunci cǎ este mult mai important sǎ se afle neapǎrat rǎspunsul la acea ȋntrebare la care n-a putut rǎspunde nimeni. Rǎspunsul pe care vrǎjitoarea i-l dǎdu era cǎ “Ceea ce doreste o femeie cel mai mult este sǎ decidǎ ea ȋnsǎşi ce face cu viaţa ei”.

Monarhul ţǎrii vecine vǎzu corectitudinea rǎspunsului primit, şi din ziua aceea ȋntre cele doua ţǎri se instaura o pace şi o prietenie trainicǎ.

Ȋntre timp, la palatul tânarului rege se fǎceau pregǎtiri de nunta. Fiind o persoanǎ de o integritate deosebitǎ, el se purta frumos cu viitoarea soţie şi ii asigura tot ce avea nevoie pentru viaţa impreuna, vorbindu-i intotdeauna cu multǎ rabdare, bunǎtate şi respect. Ȋn dimineaţa zilei in care urma sǎ aiba loc nunta, el intrǎ in camera ei, aducându-i ȋn dar un minunat buchet de flori.

Dar spre surpriza lui, ȋn locul unei vrǎjitoare urate, ȋl astepta o fatǎ de o frumusete orbitoare, imbracatǎ intr-o splendidǎ rochie de mireasǎ. Regele ȋntrebǎ cum de s-a schimbat astfel…iar ea rǎspunse cǎ vrajitoarele sunt maestre in ale Transformǎrii, şi jumǎtate din timp de acum inainte ea va avea aspectul de Muma Pǎdurii, iar cealaltǎ jumǎtate ea va arǎta frumoasǎ ca Zâna Florilor .

Fata ȋi spuse iarǎsi cǎ el are dreptul sǎ aleaga ȋn care din cele doua aspecte şi-ar dori sǎ aparǎ ziua, şi in care işi doreste sa aparǎ noaptea. Grea dilema pentru tânǎrul mire, care, indrǎgostit pânǎ peste cap dintr-o singurǎ privire, ar fi vrut sǎ meargǎ cu ea oriunde, şi sǎ o arate intregii lumi …dar pe de altǎ parte, desigur, tare ar fi vrut sǎ ȋmbrǎţişeze si noaptea ȋn intimitatea iubirii, tot pe soţia cea frumoasǎ.

Ce alegere credeţi cǎ a fǎcut ȋn final tânǎrul rege?

Nobilul rege rǎspunse viitoarei sale soţii cǎ… o va lǎsa pe ea sǎ decidǎ ce face cu viata ei. Şi ce s-a intamplat mai departe? Fata ȋncepu sǎ radǎ, şi-i spuse regelui cǎ dacǎ alegerea este a ei, atunci ea vrea sǎ fie şi ziua si noaptea tot Frumoasǎ si Bunǎ, de dragul Iubirii unui Om atât de bun.

Sursa


Trimite prin email Trimite prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 
Facebook
Twitter
Pinterest