„Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face.”  spunea Constantin Brâncuşi.

 

Ce înseamnă să te pui în starea de a face?

Cam aşa… un amestec de 3 ingrediente şi multă dragoste. Despre ingrediente, vorbim în acest articol. Cât despre dragoste, aceasta o veţi adăuga voi, după gust şi necesităţi.

Vom vedea cum se aleg şi se pregătesc ingredientele. Odată pregătite, se iau pe rând şi se omogenizează. Să pornim :

  1. Scopul care se află la capătul acţiunii să fie în aşa fel stabilit încât să îţi facă plăcere să te vezi acolo. Să îţi umple sufletul şi să-ţi tresalte inima de emoţie. Să fie măreţ. Să fie la mare distanţă de orice ai putea găsi în experienţele tale trecute. Astfel, pe calea ta către acest măreţ scop te vei autodepăşi continuu. Te va atrage în noi şi noi experienţe nemaitrăite şi cu fiecare experienţă VEI DEVENI un alt tu care vede mai departe, care discerne mai repede şi care nu mai pierde timp înaintea luării unei decizii pentru că vei şti că totul este în folosul devenirii tale.

 

  1. Cu tine în minte, cu imaginea bucuriei tale din momentul atingerii scopului, păşeşte pe cale! Stabileşte jaloane până la linia de final şi cucereşte-le rând pe rând! Este etapa ACŢIUNII!

Da. Un scop mare nu poate fi atins dintr-o singură suflare. El va fi atins doar punând una câte una cărămizi sub picioarele tale. Şi cel mai sigur, vei cădea. E normal şi natural, iar asta trebuie să te facă să înveţi şi să-ţi corectezi mişcările. În fiecare eşec se află energia şi cunoaşterea necesare succesului. Doar în felul acesta, noi reuşim să integrăm acele calităţi umane care să ne desăvârşească. Doar aşa, prin metoda „încercare/eroare” învăţăm să înlocuim graba cu răbdarea, ezitarea cu hotărârea, neatenţia cu focusarea, fuga de răspundere cu asumarea consecinţelor. Şi atunci, când ştim cu toată fiinţa că rezultatul (bun sau prost este absolut relativ) a fost determint doar de noi şi singura persoana care poate schimba rezultatul suntem noi înşine, ne dăm seama că de fapt ceea ce suntem dictează ceea ce obţinem.

Pe toată această etapă a Acţiunii au loc continuu transformări de sine. Esrte o etapă în care ne întâlnim şi ne privim în faţă fricile. Învăţăm şi trăim emoţiile, cunoscând cum ne influenţează ele şi cum putem să le folosim din ce în ce mai mult pentru a ne menţine într-o stare de bine a sufletului. Învăţăm diferenţele între a acţiona din frică şi a acţiona din iubire.

Suntem aceiaşi, însă mereu altfel. Devenim. Şi da, la un moment dat învăţăm că suntem mai mult decât rolurile noastre (profesionale, sociale, familiale). Că ele sunt doar măşti ce ne-au ajutat să relaţionăm, dar şi să ne cunoaştem oglindiţi fiind de toţi cei cu care relaţionăm.

Cu fiecare jalon marcat eşti mai aproape de scopul tău măreţ şi este bine să faci din asta un motiv de celebrare şi recunoştinţă. Fiecare jalon câştigat reprezintă de fapt un NOU TU, un tu care se cunoaşte mai bine din noi şi noi perspective, un tu care intră mai uşor în fiecare nouă provocare, un tu care vede altfel pentru ca este altfel. Ştii deja că eşti rezultatul propriilor alegeri. Deja tu eşti cel care îşi alege bătăliile şi nu bătăliile te aleg pe tine.

Atingerea scopului tău vine ca o consecinţă a ceea ce AI DEVENIT.

Este o etapă a acţiunii, o etapă a devenirii, o etapă care nici măcar nu se termină deodată cu atingerea scopului măreţ. Pentru că… la sfârşit va fi începutul. Nici lumea şi nici tu nu vă opriţi. Scopul atins va fi înlocuit de noul scop măreţ care îţi umple sufletul şi-ţi face inima să tresalte de emoţie. Înapoi, în viitor!

  1. Al treilea şi cel mai important ingredient din ecuaţia aceasta este de fapt baza pe care se fundamentează şi energia care animă atât Scopul cât şi Acţiunea.

Este energia cu care noi, oamenii, clădim sau distrugem. Este energia care ne poate conecta instantaneu atât la Întuneric cât şi la Lumină şi care dă sensul acţiunilor noastre. Este energia care face din viaţa noastră Iad sau Rai. Şi se numeşte GȂND. De măsura în care reuşim să fim conştienţi de gândurile noastre depinde acţiunea noastră. Acţionăm haotic sau acţionăm focusat, asta depinde de cum ne sunt de confuze sau de clare gândurile.

Gândul este energia pe care o recunoaşte Universul şi calitatea acestei energii atrage răspunsul Universului. Aşa că ceea ce gândim… aia vom atrage. Gândurile pozitive ne vor atrage în cale situaţii pozitive. Gândurile negative ne vor conduce în situaţii negative. Pur şi simplu aceasta este o Lege Universală. Fie că ţinem sau nu cont de ea, Legea se manifestă oricum, fără excepţie.

Dacă pornind din viitor, din bucuria scopului atins, investim acţiune şi cu fiecare acţiune devenim din ce în ce mai potriviţi scopului fără a GȂNDI că se poate, nimic nu se va putea. Exact cum a formulat Henry Ford – „Crezi că poţi sau crezi că nu poţi, oricum ai dreptate!”. Gândul tău este propria ta profeţie, iar Universul iţi va veni alături să o împlineşti.

Şi am atins aici Marele Răspuns. Ce te pune în starea de a face? GȂNDUL.

Lumea aceasta a fost creată să fie simplă, însă noi suntem cei care o complicăm. Noi suntem cei care am lăsat ca mintea să ne fie invadată de tipare negative de tot felul, astfel că gândurile noastre este necesar a fi reanalizate şi vindecate. Este necesar să depunem efort să hrănim doar acele gânduri care vor atrage în calea noastră experienţele pe care ni le dorim. Este necesar să învăţăm să ne relaxăm mintea, să o eliberăm din timp în timp de gânduri.

Cum putem oare crede că atragem abundenţa în viaţa noastră dacă gândurile noastre sunt în zona de neajunsuri, de sărăcie, de lipsă de valoare sau lene? Cum putem atrage liniştea şi pacea dacă gândurile noastre sunt că alţii ne deranjează, alţii ne agresează şi de aceea suntem permanent „în gardă” şi gata de atac?

Cunoscută fiind acţiunea Legii atracţiei, singura cale prin care ne putem alinia dorinţele Universului şi să ne aducem puterea lui în proiectele noastre este SĂ DĂRUIM ceea ce vrem SĂ PRIMIM. Întâi daruim. Astfel, ne aducem în fiinţa noastră vibraţia lucrului/situaţiei pe care o dorim, iar Universul simţind asta, ne va trimite mai mult din acea energie şi vom fi pregătiţi să primim.

Practic, pentru cele 2 exemple de mai înainte:

Din puţinul nostru să dăruim cuiva care are nevoie (şi nu doar material; doreşti recunoaştere – oferă întâi recunoaştere altora; doreşti iubire – oferă întâi iubire în jurul tău), iar acest gest ne va face să simţim energia darului. Odată cu noi, va simţi şi Universul asta şi va ajuta abundenţa să se manifeste pentru noi. Să alegem să fim noi în linişte şi pace, indiferent ce se întâmplă în jurul nostru să ne provoace. Cu timpul, exteriorul va lua vibraţia interiorului nostru şi vom constata că nu mai sunt agresori care să ne vizeze. Agresiunea este ea însăşi un nivel de vibraţie, aşadar  nu poate trăi decât acolo unde este alimentată/cultivată. Toate acestea devin simplu de făcut dacă punem la baza lor CREDINŢA. Orice exerciţiu are nevoie de credinţa noastră în rezultat. Cu cât exersăm însă, cu atât mai uşor este să credem în rezultat, pentru că deja acumulăm ca experienţă trăiri are rezultatelor noastre. Şi, vine un moment când credinţa nu mai este un act voluntar ci devine parte a noastră. Ştim, la nivel interior, că aşa funcţionează lumea aceasta şi redevenim parte a Universului, ne retrezim conştienţa şi vibraţia noastră rămâne în vibraţia întregii Creaţii.

Ca un argument BONUS nu pot să nu amintesc că noi, oamenii, am fost creaţi din IUBIRE, iar IUBIREA este cea mai puternică energie a acestui Univers. Pe cale de consecinţă, orice gând care nu poartă în sine energia iubirii ne afecteaza FIZIC. Este o cunoaştere ancestrală ce ne-a fost transmisă prin toate religiile şi este fapt deja demonstrat ştiinţific (va invit să consultaţi rezultatele cercetărilor domnilor Masaru Emoto sau ale prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan)

Cu speranţa că din acest articol a răsărit şi pentru tine un mic dar pe care să-l foloseşti pe calea devenirii, te invit Înapoi în viitor!

Facem ca Visele să devină Realitate!

Sigla 5elemente site

Dacă ţi-a plăcut perspectiva, împărtăşeşte acest articol cu prietenii tăi. Îti sunt recunoscătoare! Cineva, undeva, are exact acum nevoie să-şi afle măreţia. Ajută-mă să readucem claritate în ceaţă, culoare şi vibraţie pentru imagini de vis ale lumii, acum şi aici, Suflet Minunat! 

Pentru vise împlinite,

Teodora Gabriela Călin

Coach, trainer, speaker

Şcoala 5 Elemente

Membru al John Maxwell Team România


Trimite prin email Trimite prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 
Facebook
Twitter
Pinterest