Am ales să aştern aici, pentru tine cititorule, câteva rânduri şi gânduri despre ceva ce cu toţii folosim din fragedă pruncie şi până în ultima clipă a vieţii. Este un lucru absolut evident şi la-ndemână, este atât de firesc şi natural incât rareori ne punem problema că ar trebui să-i dăm atenţie şi să-l folosim cu grijă, conştienţi de marea lui forţă în a ne crea calea, viaţa şi experienţele. Deseori, realizăm după. Vedem efectul.

Nu te voi plictisi cu profunzimi academice şi nici cu poleieli formale. Nu-mi propun să-ţi vorbesc despre „fraze magice”, „cuvinte puternice” sau „tragice”, pentru că alţii se ocupă de aceste perspective mult mai bine şi tehnicile s-au dovedit a fi de succes pentru toţi aceia ce au ales să-şi vindece viaţa. Īţi voi vorbi despre… energia cuvintelor.

Te invit să vezi cuvântul din perspectiva sa energetică şi să descoperim modul în care îi permiţi să te controleze, să-ţi imprime o stare.

Sunt convinsă că ai trăit experienţa unui atac prin cuvinte, cel puţin o dată în viaţă, şi ai simţit durerea mult timp după ce “conversaţia” a luat sfârşit. Probabil ai fost şi în situaţia în care, cum se spune din bătrâni “ţi-a luat-o gura pe dinainte” pentru ca mai apoi să te cuprindă vinovăţia şi regretele că “victima” ta poate a primit o lecţie nemeritată sau răspunsul tău a fost uşor disproporţionat în situaţia dată. Şi da, cuvântul nu poate fi retras şi nici efectul său stins. Putem doar încerca să reparăm, fiind indicat să o facem, deoarece acea energie negativă a poluat deja universul şi este bine să conştientizăm că “nota de plată” se va întoarce sub o formă sau alta, cu ceva taxe adăugate  Nu are sens să ne întrebăm de ce oare ne “merge bine”. Primim doar ceea ce am semănat, conştient sau nu, într-un anume moment şi/sau un anume plan de existenţă.

SE VEDE şi în mod clar se şi SIMTE, cum CUVȂNTUL acţionează la nivelele cele mai profunde ale fiinţei, influenţând atât persoana cât şi raporturile, interacţiunile, chiar experienţele ei viitoare.

Cuvântul este atât un înveliş al gândului cât şi un vehicul al său. Ştim că gândul (intenţia) ne determină realitatea. Merită deci, să dăm atenţie modului în care folosim cuvântul, modului în care alegem să răspundem, să reacţionăm când vin către noi cuvinte încărcate negativ.

Bineînţeles reacţia este o alegere, dar totodată este şi un rezultat al ceea ce eşti (ca nivel de conştiinţă), iar limita până la care poţi prelua sau alchimiza negativitatea este strâns legată de gradul de evoluţie personală. Dacă alegi să vrei, cumva universul te va ajuta să şi poţi!

Dacă este să ne alegem un reper al măiestriei, atunci acest reper, în creştinism, este Dumnezeu Cuvântul – Iisus Hristos. Acesta este potenţialul sădit în fiecare dintre noi, iar manifestarea o avem ca model în viaţa pământeană a lui Iisus.

Cum marele pas către devenire este conştientizarea, să purcedem deci a vedea cum  CUVȂNTUL mişcă energia şi astfel, văzând efectul să “umblăm” la cauză. Vă provoc să priviţi şi să vă priviţi în propriile experienţe de comunicare spre a vă identifica tiparele comportamentale, spre a decide ce păstraţi şi ce merită schimbat în interior, pentru ca mai apoi să aveţi parte de exteriorul (realitatea) visat.

CELE 7 MODURI MAGICE DE UTILIZARE A CUVȂNTULUI

1. Oglindirea atacului

Īmi menţin starea interioară şi oglindesc către iniţiator exact ceea ce acesta a lansat către mine.

“Īnţeleg că..(şi îi retransmit povestea sa, cu toată încărcătura ei)”

Rezultat: Agresorul este pus să facă faţă propriei agresiuni, receptorul lasă neschimbată energia ce a fost lansată către el. Poate fi de folos, deoarece sunt cazuri în care agresorul nu-şi dă seama că atacul lui răneşte decât atunci când el însuşi simte direct. Auzind, conştientizează ce a spus şi cum a spus. Astfel i se creează oportunitatea imediată de a stinge singur ceea ce a aprins şi să caute un mod mai neagresiv de a comunica.

2. Īnflăcărarea atacului

Permit ca energia negativă primită să antreneze propria-mi negativitate rămasă acumulată din experienţele anterioare (fie în raport cu agresorul prezent fie cu alţii) şi proiectez pe agresor atât energia primită de la el cât şi propria energie activată de acesta.

“Da, primesc tot ce-mi spui, şi asta îmi aminteşte ca şi tu….., deci meriţi să……”

Rezultat: Atacul primit devine declanşator pentru amplificarea negativităţii eliberate. Cel agresat devine agresor  şi ambii vor crea şi alimenta dezechilibre ce se vor cere ulterior a fi plătite.

Din păcate, prea des vedem în jurul nostru acest exemplu în manifestare.

3. Deflecţia, Diversiunea

Constă în preluare şi direcţionare. Admiţi că atacul este îndreptăţit şi imediat cauţi justificări, dând vina pe altceva sau altcineva.

Da, ai perfectă dreptate, însă nu eu am cauzat asta ci…….”

Rezultat: Energia negativă rămâne intactă, însă lipsa de asumare a destinatarului atacului îl transformă pe acesta din agresat în agresor, devenind astfel parte a atacului, atrăgând asupra sa plăţi chiar dacă nu el a iniţiat emisia primară.

Această tehnică poate oferi un timp de respiro celui atacat pentru a găsi o modalitate reală de stingere a conflictului, însă dacă devine o practică obişnuită ea conduce subtil dar sigur în acumulare de karmă ce îşi va lua plata prin suferinţă (fizică, sufletească, bănească…).

4. Difuzia. Dispersia

Preiei negativitatea şi modulezi, pentru a reduce impactul ei. Īţi asumi rolul de ‘zonă tampon’ aşa cum un airbag protejează viaţa într-un impact puternic.

“Nu e cazul să te îngrijorezi, sunt aici! Hai să vedem împreună ce e de făcut!”

Rezultat: Receptorul reuşeşte să disocieze impulsivitatea, susţine emoţionalul evident afectat al celui ce vine cu negativitate, astfel că “problema” deşi nu dispare, poate fi văzută dintr-o nouă perspectivă, mai clară. Negativitatea ţine soluţia ascunsă sub văluri de întuneric. Dispersând, soluţia se revelează.

Această tehnică ajută atât lansatorul cât şi receptorul să stingă din negativitatea pusă în joc.

5. Transparenţa

Laşi negativitatea să treacă prin tine şi să iasă toată pe cealaltă parte. Total detaşat, alegi să nu te laşi implicat în fluxul ei.

“Da, ştiu………..” monoton, neimplicat, nefiind parte a informţiei şi nici a acelei energii.

Rezultat: Nu te încarci negativ, nu te implici în a da noi direcţii, nu încerci să opreşti sau să diminuezi, dar nici nu amplifici. Funcţionează pe principiul “dacă nu pot să fac un bine, măcar mă abţin să fac rău”.

Īn timp, purtătorii şi iniţiatorii de negativitate vor renunţa să proiecteze către tine, percepând că în raport cu tine energia nu se schimbă, deci nici starea lor nu se ameliorează.

Această abordare este de recomandat atunci când simţi că nu eşti în cea mai bună formă şi este preferabil să alegi să stai retras din calea energiilor de joasă vibraţie.

6. Absorbţia

De aici, deja se presupune că eşti pregătit să lucrezi în sprijinul lumii şi eşti unul dintre cei meniţi să facă lumină în jurul lor. Cu un oarecare efort, la un nivel mai mic sau mai mare, cu toţii ne putem dezvolta pas cu pas această capacitate.

Vine un moment în care reuşim să vedem SCȂNTEIA Divină din ceilalţi independent de modul lor de manifestare ca persoană şi atunci vedem că problema este altceva decât omul şi nu omul este o problemă.

Absorbţia se întâmplă atunci când răspundem cu empatie şi compasiune unui atac, suficient cât să dezamorsăm conflictul. De către iniţiator, aceasta este simţită ca o eliberare la nivel de suflet.

Rezultat: Negativitatea este absorbită în câmpurile celui care preia, fiind astfel oprită din a se perpetua.

Pentru ca cel care preia să nu manifeste, este important ca aceste energii de joasă vibraţie să fie descărcate în pământ (relaxare în natură) sau să se lucreze la ridicarea conştientă a vibraţiei personale (rugăciune, post, meloterapie, aromaterapie, meditaţie, etc.).

7. Transmutarea. Alchimizarea.

Īn plus faţă de Absorbţie, transmutarea presupune să preiei negativitatea şi să transmiţi în schimb IUBIRE NECONDIŢIONATĂ. Este maximul cunoscut pe această planetă, ne-a fost arătat că există şi că se poate trăi această experienţă. Iubirea hrăneşte VIAŢA. Avem responsabilitatea la rândul nostru să ne trăim viaţa în iubire.

Pentru aceia dintre voi ce simt că prezenţa lor ACUM şi AICI nu este întâmplătoare şi ştiu că por să contribuie la pacea şi lumina acestei lumi, pentru cei care ştiu că sunt Fiinţe spirituale care trăiesc o experienţă în trup las în ACEST link o foarte scurtă meditaţie în 3 paşi spre spre a fi simţită şi trăită.

 

Fie ca magia din cuvinte să vă ajute să vă protejaţi de negativitate!

Cuvântul este energie şi poate fi în egală masură binecuvântare sau blestem. Să fim conştienţi de puterea cuvântului şi să fim înţelepţi în folosirea energiei cuvintelor!

Să BINEcuvântăm!

 

Pentru vise împlinite,

Teodora Gabriela Călin

Life & Business Coach

fondator Scoala 5 Elemente

Sigla 5elemente site

Logo final 200_62


Trimite prin email Trimite prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 
Facebook
Twitter
Pinterest