Conceptul a fost introdus de Napoleon Hill în cartea sa „De la idee la bani”. Aşeaza această carte pe lista ta de lectură dacă nu ai citit-o înca!

Napoleon Hill a fost un celebru autor american de cărți motivaționale. A fost consilier al președintelui Statelor Unite ale Americii, Franklin Delano Roosevelt. De la idee la bani este una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Alte cărți care s-au bucurat de succes sunt: Calea spre succes, Secretele prosperitatii, Secretul libertatii. Pot fi gasite si accesand linkul acesta.

Napoleon Hill a definit astfel principiul grupurilor de mastermind: “Coordonarea cunostinţelor şi efortului a două sau mai multe persoane, care muncesc împreuna pentru un scop definit, în spiritul armoniei.”

Şi continua…

“Nu există ca două minţi care vin alături să nu creeze o a treia forţă, invizibilă şi intangibilă,  care poate fi comparată cu o a treia minte – supermintea [mastermind]”

 

Un grup mastermind este un grup creat să te ajute să navighezi prin provocările tale folosind inteligenţa colectivă creată de alaturarea minţilor individuale într-un focus comun. Alăturarea mai multor minţi generează un câmp de rezonanţă (inteligenţa colectivă) mai mare decât suma inteligenţelor individuale, creând aşadar un mediu care potenţeaza apariţia ideilor, a soluţiilor.

lightbulb-mastermind

Întâlnirile pot fi săptămânale sau bi-săptămânale, în totalitate în funcţie de membrii, iar o persoana poate fi simultan parte din mai multe grupuri de mastermind.

Mărimea grupului variază, dar în general este in jur de 6-8 persoane, astfel ca durata întâlnirilor să fie menţinută la un nivel confortabil dar şi eficient pentru participanţi, de 60-90 min.

Grupurile de mastermind sunt create prin punerea alături de persoane cu sfere de interese apropiate, care caută răspunsuri aceloraşi întrebări şi mai ales, care au ca scop de baza creşterea personală şi adăugarea de valoare.

Orice grup mastermind este  ghidat de un facilitator, tocmai pentru a se urmări generarea de soluţii, idei de punere în practică a soluţiilor în diverse sfere ale vieţii, dar şi egalitatea în contribuţia la grup,  în beneficiul fiecruia dintre participanţi.

De regulă, se pun în discuţie teme ce provoacă trecerea de la teoria conceptelor la practica efectivă şi integrarea lor în noi abilităţi, obişnuinţe, comportamente. Ştim cu toţii ca deseori suntem experţi în teorii, însă teoria nu funcţioneaza decât transferată la nivel de experienţă, de trăire. Aşadar se porneşte de la studiul cărţii şi se încheie cu „beculeţul” cunoaşterii integrate la nivel de sine.

Grupurile Mastermind oferă o combinație de brainstorming, educație, responsabilitate de la egal la egal și de sprijin într-un cadru de grup pentru a creşte afacerea dumneavoastra, performanţa și abilitățile personale. Un grup de Mastermind, prin formatul şi subiectele alese, dar şi prin membrii grupului vă ajută să vă atingeţi succesul.

Participanții au parte de provocări reciproce pentru a stabili obiective puternice, și, mai important, pentru a le realiza. Grupul cere implicare, confidențialitate, disponibilitatea de a da cât şi de a primi sfaturi și idei. Cere ca fiecare să se sprijine reciproc cu sinceritate totală, respect și compasiune. Membrii grupului Mastermind acționează în calitate de catalizatori pentru creștere, fiind atât „avocați ai diavolului” cât si colegii de susţinere. Aceasta este esența și valoarea grupurilor Mastermind.

 

Fiind o experienţa pe care o meriţi, îţi recomand să cauţi în preajma ta un astfel de grup şi să i te alături. Este una din căile de a fi TU SCHIMBAREA pe care o doreşti în lume.

Să ne amintim că suntem creaţi ca fiinţe sociale, iar mintea umană este darul suprem făcut de Dumnezeu (Creator) Omului spre a-şi atinge desăvârşirea.

Urmăreste Grupurile ce sunt organizate de noi, caută-ţi subiecte sau facilitatori cu care simţi ca rezonezi, dar fă pasul care poate face difenţa pentru TINE!

images

Dacă informaţiile ţi-au plăcut şi au fost de folos, distribuie şi prietenilor tăi, poate cineva aşteaptă…

Îţi multumim şi-ţi suntem recunoscători!

Fii inspirat si inspiră!


Trimite prin email Trimite prin email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://scoala5elemente.ro/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif 
 
Facebook
Twitter
Pinterest